DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Basın Onur Günü İzmit’te kutlandı GAZETECİLER EVLENDİ

Basın Onur Günü İzmit’te kutlandı  GAZETECİLER EVLENDİ
17.01.2016
1.383
A+
A-

Basın Onur Günü İzmit’te kutlandı

GAZETECİLER EVLENDİ

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk kez ve sadece ülkenin ileri gelen gazetecileriyle İzmit Kasr-ı Hümayun’da bir araya gelerek Cumhuriyet’in ilanının müjdesini verdiği 16 Ocak Basın Onur Günü Kasr-ı Hümayun’da görkemli bir törenle kutlandı.  Törende ayrıca Gazeteciler Cemiyeti’nin 30. yılı da kutlandı.

Katılım oldukça yoğun oldu

Törene; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, AK Parti Milletvekilleri Zeki Aygün İlyas Şeker, Zeki Aygün, Cemil Yaman, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, İzmit İlçe Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Abhazya Cumhuriyeti Milletvekili Tayfun Ardzınba, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, KOÜ Rektörü Sadettin Hülagü, KOTO Başkanı Murat Özdağ, Baro Başkanı Sertif Gökçe, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, DSP Kadın Kolları Genel Başkanı Meral Uçarı, DSP İl Başkanı Hayati Özzeren, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca ve çok sayıda davetli katıldı.

Gürol, “Bizler isteyen değil, emek sarf eden olduk”

Tören  ilk olarak Tarihi Tren Garı’ndan buluşma ve Saat Kulesi’ndeki Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı. Atatürk anıtına çelenk sunumunun ardından basın toplantısının yapıldığı Kasr-ı Hümayun’a geçildi.  Saygı Duruşuna bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunulmasının ardından Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Gürol, “93 yıl önce en anlamlı güne ev sahipliği yapmış yerdeyiz. Cumhuriyetin ilanının burada konuşulması bizim için en büyük onur. 1952 yılından bu yana böyle bir misyonu üstlenen cemiyetin boş durmamış gerekiyordu. Bizler isteyen değil, emek sarf eden olduk. 30. Yılda cemiyet üyelerimizin tapulu evi olması için çalıştık ve tapusunu aldık” ifadelerini kullandı.

Karaca, “İfade özgürlüğünün önü açılmalıdır”

Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca,”Bugün bizim için daha onurlu bir gün. Bugünün tüm illerde kutlanmasını diliyorum. Atatürk gazeteciler güvenmişti. Gazetecileri buraya toplayarak bu onurlu gün hakkında bilgi vermişti. Türkiye’de gazetecilerin sorunları ve sorumlulukları var. Türkiye’de birlik ve beraberliğin oluşması için gazeteciler üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidirler. İfade özgürlüğünün önü açılmalıdır. Köşe veya haber yazdığı için gazeteciler yargılanmamalıdır” diye konuştu.

Karaosmanoğlu, “Cumhuriyet kelimesi Atatürk tarafından ilk defa burada kullanıldı”

Karaosmanoğlu ise şöyle konuştu: “Her mesleğin zorluğu var, gazetecilik siyaset yapmak kadar zor. Gazetecilerin haber alma ve haber yapma konusunda bizler Kocaeli’de yerel yönetimler olarak her zaman yardımcı oluyoruz. Gazetecilere her zaman kapımızı açıyoruz. Kocaeli gazeteciliği her zaman daha verimli hale geliyor. Cumhuriyet kelimesi Atatürk tarafından ilk defa burada kullanıldı. Cumhuriyetimizin değerimi bilelim. Cumhuriyetin bize verdiği özgürlüklerin hakkını bilelim” şeklinde konuştu.

Vali Güzeloğlu, “Cumhuriyetin kuruluşunda önemli nokta olan mekanda bulunmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum”

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “93 yıl önce 16 Ocak 1923’te Türk Milletinin kurtuluşunu ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunda en büyük emeği harcayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnet ile anıyorum. Türk Milletine en uygun sistem Cumhuriyet olduğunu düşünen Atatürk’ün ne kadar doğru bir karar aldığını bugün de bir kez daha görüyoruz.  Cumhuriyetin kuruluşunda önemli nokta olan mekanda bulunmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum. Atatürk burada ilk ve tek basın toplantısını yapmıştı. Bütün gazeteci arkadaşlarımızın basın onur gününü kutluyorum” dedi.

Işık, “Bu bildiriyi kaleme alanlar açık ihanet içerisindedir”

Vali Güzeloğlu’ndan sonra konuşma yapan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Bu bildiriyi kaleme alanlar açık ihanet içerisindedir. Bu ülke böyle badire çok atlattı. Bütün buradan herkes sağduyuya davet ediyorum. Bilim insanları tabi ki devlet meselelerine değinecek. Türkiye’yi katliam yapmış gibi suçlamamalı. Herkesin şapkasını önüne alıp düşünmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Siyaset ve medya adeta kaderdaştır”

Bakan Işık, açıklamalarına şu sözlerle devam etti: “Cumhuriyet adım adım burada başladı. Medyanın olmadığı bir demokrasi tahmin etmek mümkün değil. Siyaset ve medya adeta kaderdaştır. Medya ortada ve tarafsız olmalıdır” dedi.

Bakan ışık şu ifadelere yer verdi:” Terzi kendi söküğünün dikemez. Medya kendi sorunlarını dile getirmeye zaman bulamıyor. Gazeteci arkadaşlarımızın çok zor şartlar altında çalıştığını yakinen gördüm.  Daha önce depremde mağdur olan dar gelirli insanlara TOKİ ve Arızlı’da ev yaptık. Şu an orada binlerce ailemiz huzur içinde yaşıyor. Kira öder gibi taksitle ev aldılar. Gazeteci arkadaşlarımıza bu uygulamayı yapamamış ve içimizde ukde kalmıştı. Çalışmanın sonucunda güzel bir adım atmış olduk. Şu an da gazetecilerimiz için Derince Çınarlı mevkiinde 140 tane konutu başlatıyoruz. 23 Şubat’ta TOKİ ihaleye çıkıyor hayırlı olsun. 2 artı 1 ve 3 artı 1 ev yapacağız. İçinde AVM, cami ve kültürel faaliyet alanı da yapacağız. Şartları Cemiyet Başkanı sizlere söyleyecek” dedi.

Yılın Spor Adamı Ödülünü Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım yerine Yönetim Kurulu Üyesi Metin Doğan aldı

Basın Onur Günü’nde Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’a yılın spor adamı ödülü Başkan Yıldırım yurtdışında olduğu için Yönetim Kurulu Üyesi Metin Doğan’a ödül takdim edildi.

Yavuz’dan anlamlı jest

Ayrıca ödül töreninde Kocaelispor Kulübü Başkanı Bahri Yavuz en sadık taraftar ödülünü engelli taraftarına vererek büyük jest yaptı.

DSC_1385 metin doßan aziz yçldçrçm yerine îdÅlÅnÅ  aldç Kesin kullançlacak

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.