DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Başkan, ‘’Irkçılığı ve mezhepçiliği

Başkan, ‘’Irkçılığı ve mezhepçiliği

Başkan Karaosmanoğlu, Gölcük İlim Yayma Derneği ve Kocaeli Vanlılar Derneği yönetimleri ile bir araya geldi

Dünyanın karşılaştığı ve İslam ülkelerinin gelişmesinin önündeki iki büyük engel olan ırkçılık ile mezhepçilik problemlerinin ancak eğitimle aşılabileceğini her platformda ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gölcük İlim Yayma Derneği ve Kocaeli Vanlılar Derneği yönetimleriyle bir araya geldi. Görüşmelerde toplum üzerindeki sorumlulukların her kurum üzerinde olduğunu belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Milli birlik ve beraberliğin önündeki en büyük engel ırkçılıktır. Bunun zararını her birey her yerde ifade etmelidir. İslam coğrafyasının yaşadığı diğer bir kriz ise mezhepçiliktir. Bu iki kanserli düşünceyi ancak ve ancak gelecek nesilleri eğiterek çözebiliriz” dedi.

gîlcÅk ilim yayma (1) gîlcÅk ilim yayma (2) Vanlçlar (1) Vanlçlar (2) Vanlçlar (3)İSLAM KARDEŞLİĞİNİN SAFLARINI SIKLAŞTIRALIM

Irkçılık ve mezhepçilik virüslerinin Müslüman toplumlara verdiği ve vereceği zararları endişe ile karşıladığını da belirten Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli Vanlılar Derneği Başkanı Ahmet Gögercin ve Gölcük İlim Yayma Derneği Başkanı Ali Kemal Eren’in yönetimlerini ağırladığı birliktelikte, “İslam kardeşliğinin saflarını sıklaştırmamız gerekmektedir. Medeniyetler topluluğu, maalesef İslam ve gönül coğrafyamızda kendi hayati çıkarları doğrultusunda planlar gerçekleştirmektedirler. Bu durumda öne çıkması gereken sadece ve sadece İslam Kardeşliğidir. Küçük bedenlerin kıyıya vurmaması için bu fitne ateşlerinin söndürülmesi gerekmektedir” diye konuştu.

 

Bugün ülkemizin güney doğusunda yaşanan terör olaylarının milletimizin huzuruna ve mutluluğuna kast edilmiş bir durum olduğunu da belirten Başkan Karaosmanoğlu, “İslam kardeşliğinin arasında vuku bulmuş bu olumsuz tablonun, orada yaşayan halkımızla birlikte önümüzde günlerde son bulacağına inanıyorum. Kürt ve Türk kardeşlerimizin kalbinde Kur’an ve Peygamber aşkı olduğu sürece, ülkemiz üzerinde oynanan bu oyun başarılı olamayacaktır” açıklamasını yaptı.

 

İSLAM DÜŞMANLARI IRKÇLIK VE MEZHEPÇİLİKLE ORTAYA ÇIKIYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ziyaretlerde vurguladığı birlik ve beraberliğin gelecek nesillerin iyi eğitilmesine bağlı olduğunu ifade ederken, “İslam düşmanları ırkçılık ve mezhepçilikle ortaya çıkıyor. Ancak planladıkları bu oyun gerçekleşmez. Çünkü ülkemizde yaşayan milletimiz, olayları artık daha iyi yorumluyor ve gözlüyor. Geçmişte her ırktan, 7’den 70’e her vatandaşımız Kur’an, bayrak, vatan ve özgürlük için aynı toprağa başını koyarak son yolculuğuna çıktı. Bu milletin mayası temizdir, bilmedikleri budur” ifadelerini kullandı.

 

GENÇLERİ İHMAL DEĞİL, İMAR EDECEĞİZ

Dünyadaki mazlum milletlerin abisi noktasındaki Türkiye’nin, kendi içerisinde problemleri de çözdüğünde bu bölgede daha güçlü bir şekilde varlığını hissettireceğinin de altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Cumhurbaşkanımız başta olma üzere Başbakanımız ve hükümetimiz toplumumuzun rahat ve huzurlu yaşaması için gece gündüz demeden çalışmaktadır. Onların bu çalışkanlığı bizlere, STK’lara ve derneklere de örnek olmalıdır. Bu vatan için hepimiz hangi görevde olursak olalım, çalışacağız. Gençlerimizi ihmal etmeden, imar edeceğiz. Biliyorum ve inanıyorum ki; geleceğe yapılacak en güzel hizmette bu olacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.