DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

CHP’li Gençlerde Murat Erinç dönemi

CHP’li Gençlerde Murat Erinç dönemi

 

CHP Kocaeli İl Gençlik Kolları’nda kongre heyecanı yaşandı. İki adaylı olarak gerçekleştirilen kongre sonucunda yeni başkan Murat Erinç oldu

297 delegenin oy kullanma hakkı olduğu kongrede 243 oy kullanıldı. 125 oy alan Murat Erinç yeni başkan olurken, Gökhan Orhan ise 116 oy aldı. 2 oy ise geçersiz sayıldı.

KONGREYE YOĞUN KATILIM SAĞLANDI

CHP Kocaeli İl Gençlik Kolları 14. Olağan Kongresi KYÖD Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Başkanlık için mevcut il gençlik kolları başkanı Gökhan Orhan ve Murat Erinç ile yarışacak. 297 delegenin oy kullanma hakkına sahip olduğu kongrenin çekişmeli geçmesi bekleniyor. Kongre gecikmeli olarak saat 13.30’da başladı. Kongreye CHP ilçe gençlik kolları örgütlerinin tamamı katılım sağlarken, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay ile il yöneticileri, CHP Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, CHP Kartepe İlçe Başkanı Cumhur Karakadılar da kongredeki yerini aldı. Kongrede divan başkanlığı görevini ise CHP Kocaeli Milletvekili adayı Kemal Nişancı üstlendi.

KEMALİST GENÇLİK EKSİĞİMİZ VAR

Kongrede adaylardan ilk konuşan Murat Erinç oldu. Erinç, “İlçe örgütlerindeki arkadaşlarımızı ziyaret ettiğimizde bize diğer ilçelerdeki arkadaşları tanımıyoruz dediler. İlk önce bu problemi çözmeliyiz. Yoldaşız, ama arkadaş değiliz. Arkadaş olunca mücadelemizde daha güçlü olacağız. İlçe örgütlerimiz kendi içinde eş güdümsel olarak çalışmalı. Her şeyden önce herkes partiye katkı verecektir bu proje ile. Örgütlerimizi arkadaş yaptıktan sonra bunu kalıcı hale getirmeliyiz. Bizim genç nesil kaybımız var, çağdaş Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı Kemalist gençlik eksiğimiz var. Biz böyle bir nesil yetiştireceğiz. Stajyer gençlik projemiz var. Bu projemiz kapsamında teşkilatımıza katılan liseli kardeşlerimizi eğiteceğiz ve politikalarımızı onlara da aşılayacağız” ifadelerini kullandı.

 ALTERNATİF KENT KONSEYİ

Erinç, “Kocaeli emek açısından Türkiye’de ilk sırada geliyor. İşçi sınıfının en yoğun olduğu kent. İşçilerimizin sağlığı ve güvenliği ile alakalı çözümler üretmemiz gerekiyor. Kırmızı baretler projesini bu yüzden sunduk. Bu projemiz ile işçilerin hakkını yiyenlerin karşısına dikilip hesabını soracağız. Alternatif kent konseyi kuracağız ve onlarla birlikte emek mücadelesi vermeye devam edeceğiz. Bu projeler sadece projelerimizden bir kaçı. Bunları ne ben tek başıma yapabilirim, ne de yönetimim yapabilirim. Bunu hep birlikte yapacağız ve başaracağız. CHP siyaset yapan herkes gelecek mücadele edecek ve emek verecek ki bu projelerimiz gerçekleşsin” şeklinde konuştu.

MURAT ERİNÇ’İN LİSTESİ

Sancar Ar, Cahide Selin aydın, Meryem Baran, Melek Deniz Baş, Didem Bekil, Soner Cındık, Tuğçe Çelenk, Çağdaş Engin, Şafak Eravcı, Aşkın Yunus Erdoğan, Olgu Gencer, Dilşad Hasret Haczeyni, Hüseyin İşeri, İbrahim Kamış, Kübra Öz, Coşkun Sunar, Hasan Ulusoy, Zeki Mertcan Uygur, Okan Yıldız, Berkay Dorukhan Yıldızlı.

Kurultay Delegeleri: Gökhan Avcı, Cahide Selin Aydın, Devrim Bal, Cihan Çakır, Murat Erinç, Dilek Özer, Elif Özkoşar, Deniz Uçak, Murat Uzuner, Berkay Dorukhan Yıldızlı ve Güney Yılmaz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.