DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Evdeki en mikroplu nesne mutfaktaymış

Göremiyor olsanız da evinizde tahmin ettiğinizden çok daha fazla mikrop var…

Evdeki en mikroplu nesne mutfaktaymış
04.01.2016
1.543
A+
A-

Yatağınız, çarşaflarınız, her gün yüzünüzü kuruladığınız havlunuz birkaç çeşit mantar, bakteri, alerjen ve ev akarları içeriyor.

Bunların büyük kısmı zararlı değil hatta çoğu zaten sizin vücudunuzdan geliyor. Ancak bazıları sizi gerçekten hasta ediyor olabilir. Peki sizce en zararlısı hangisi?

EN MİKROPLU NESNE MUTFAK SÜNGERİ

New York Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mikrobiyolog ve patoloji uzmanı Philip Tierno evdeki en mikroplu nesnenin mutfak süngeri olduğunu söylüyor.

ÇÖP KUTUSUNDAN DAHA FAZLA MİKROP BARINDIRABİLİR

Tierno’ya göre mutfak süngeri çöpünüzden bile daha fazla mikrop barındırıyor olabilir. Çünkü bıçağınızdaki eti, sebzeyi temizlediğiniz mutfak süngeri bakterilerin gelişmesi için çok elverişli bir ortam sağlıyor. Bu bakteriler de çok hızlı gelişebiliyor.

NEM BAKTERİ OLUŞUMUNA NEDEN OLUYOR

Hem süngerin yapısı hem de nem bakterilerin gelişmesine olanak sağlıyor.

Süngerler kampilobakteri, salmonella, E.coli ve listerya gibi birçok bakteri türünü taşıyor. Bunlar cilt sorunlarına ve bazı hastalıklara neden olabiliyor.

Mesela 5 gün boyunca kampilobakteriye maruz kalmak sindirim sisteminde bozuklukları, kusma, karın krampları, karın ağrısı, ateş, bulantı gibi şeylere neden olabiliyor.

KAYNAK : http://www.haber7.com/saglik/haber/1735490-evdeki-en-mikroplu-nesne-mutfaktaymis?wr=1

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.