DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük Kültür Dernekleri Platformu’ndan Gazetecilere kahvaltı jesti

Gölcük Kültür Dernekleri Platformu’ndan Gazetecilere kahvaltı jesti
10.01.2016
1.394
A+
A-

Gölcük Kültür Dernekleri Platformu’ndan Gazetecilere kahvaltı jesti

“Basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutlarız”

Gölcük Kültür Dernekleri Platformu Dönem Başkanı Taner Ragıpoğlu ve Yönetimi dün sabah Değirmendere Luccafe Cafe’de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle basın mensuplarına kahvaltı verdi.

Ragıpoğlu, “Demokrasinin temel taşlarından olan basın, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır “

Değirmendere Luccafe Cafe’de gerçekleştirilen kahvaltı programına ilçemizde görev yapan basın mensupları katıldı. Kahvaltı programından sonra konuşma yapan Gölcük Kültür Dernekleri Platformu Dönem Başkanı Taner Ragıpoğlu, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Türkiye’de gazetecilere sosyal ve ekonomik olarak haklar sağlayan ve Türk basınında bir dönüm noktası olan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961 yılında kabul edilmesiyle birlikte, her yıl 10 ocak tarihinin ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ olarak kutlanmaktadır. Bu özel günde Gölcük Kültür Dernekleri Platformu olarak bizde ilçemizin fedakar basın mensubu dostlarımızla birlikte olmak istedik, davetimize olumlu yanıt veren tüm dostlarımıza teşekkür ederiz. Demokrasinin temel taşlarından olan basın, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Bu anlamda kurumlarla bireyler arasında veri akışını sağlayarak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlenmektedir. Aydınlatıcı ve yol gösterici işleviye basın bazen bir öğretmen, adaletin sağlanması konusunda doğru ve tarafsız bilgiyi sunmakta, bazen bir hakim, vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak da milletin vicdanına ses olmaktadırlar. Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflilik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, toplumun önemli taşlarından biri olmuşlardır. Bu duygu ve düşüncelerle ilçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınmasına gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan yaptıkları görev gereği bir anlamda kamu hizmeti ifa eden değerli basın çalışanlarımızın ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, ebediyete intikal eden basın çalışanlarını rahmet anar, tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunarım” şeklinde konuştu.

Değirmendere Musiki Derneği’nde basın emekçilerine jest

Başkan Ragıpoğlu’nun konuşmasının ardından Değirmendere Musiki Derneği Başkanı Emrullah Çelik, konuşma yaparak, basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı. Daha sonra Değirmendere Musiki Derneği sanatçıları basın emekçileri için birbirinden güzel şarkıları icra etti. Kahvaltı programına katılan basın mensupları Gölcük Kültür Derneği Platformu Başkanı Taner Ragıpoğlu’na ve üye dernek başkanlarına kendileri adına verilen kahvaltı için teşekkür ettiler.

DSC_0843

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.