DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

“Gölcük Öğrencileri Yaşam Becerilerini Geliştiriyor” Proje Finali Yapıldı

“Gölcük Öğrencileri Yaşam Becerilerini Geliştiriyor” Proje Finali Yapıldı

KOÜ Rektör yardımcısı Bekir ÇakırGölcük Belediyesi, Gölcük Kent Konseyi ve Kocaeli Üniversitesi işbirliğinde, Gölcük Vizyon 2023 Projesi kapsamında yapılan “Gölcük Öğrencileri Yaşam Becerilerini Geliştiriyor” projesinin finali, dün Gölcük Sanat Galerisi’nde gerçekleşti. Proje finaline Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Çakır, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Metin Şentürk, Gölcük Kent Konseyi Genel Sekreteri Fatih Bayram, Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı, Gölcük İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Murat Yavuz ve Naim Yüksel, Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Nejat Akfırat ve Yrd. Doç. Dr. Üzeyir Oğurlu, Gölcük Kent Konseyi yürütme kurulu üyeleri, Barbaros İlkokulu Müdürü Güney Yılmaz, öğrenci velileri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

 

250 Öğrenci Eğitim Aldı

 

Gölcük Belediyesi, Gölcük Kent Konseyi ve Kocaeli Üniversitesi işbirliğinde, Gölcük Vizyon 2023 Projesi kapsamında yapılan “Gölcük Öğrencileri Yaşam Becerilerini Geliştiriyor” projesi dahilinde, pilot okul olan Barbaros İlkokulu 4. sınıfta okuyan yaklaşık 250 öğrenci, üniversitenin Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü 4. sınıf öğrencileri ile buluştu ve üniversite öğrencileri tarafından kişisel gelişim, hayır diyebilme, iletişim becerileri, kendini tanıma gibi, haftada iki kez eğitim aldı. Geçtiğimiz yılın eylül ayında başlayan proje, geçtiğimiz günlerde tamamlandı ve dün projenin finali yapıldı. Proje finalinin gerçekleştirildiği Gölcük Sanat Galerisi’nde ilk olarak Gölcük Vizyon 2023 tanıtım filmi izlendi ve ardından projede yer alan 4. sınıf öğrencilerinin proje ile ilgili görüşlerinin bulunduğu slayt gösterisi yapıldı. Sonrasında ise protokol konuşmalarına geçildi.

 

 ‘Türkiye’de Bir İlki Başlattık’

 

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, gerçekleştirilen proje finalinde yaptığı konuşmada “Gölcük Belediyesi olarak bir irade ortaya koyduk. Donanma kenti, nasıl bir Gölcük olmalı diye üniversitemiz ile birlikte düşündük, sorular sorduk, fikirler ortaya koyduk. Nihayetinde ilçemizin tüm dinamiklerini içinde barındıran Gölcük Kent Konseyi ile yola çıktık. Üniversitemiz ile bir araya geldik. Türkiye’de bir ilki başlattık. Kentin belediyesi ve üniversitesi, bir iş yapmaya başladı. Üniversitemiz ile birlikteliğimiz, 2011 yılında başladı. Gölcük Vizyon 2023, başarıyla yürüyen bir proje. Artık dünyada, ülkeler gibi şehirler de yarışıyor. Çocuklarımız, projemizin ana ortağı olmuşlar. Çocuklar, bu proje ile çok iyi bir eğitim alıp hayata daha iyi bir şekilde hazırlanıyor. Çocuklarımız, bu proje kapsamında öğrendikleri gibi, gerektiğinde hayır diyebilmeyi de öğrendi. Üniversitemizin Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümü son sınıf öğrencileri de bu projeden oldukça memnun oldu. Onlar da öğrendiklerini sizlerle paylaştılar. Bu projede emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

‘Kente Karşı Sorumluluk Bilincini Üstlendik’

 

 Başkan Ellibeş’in ardından projede yer alan iki öğrenci, Esra Aydın ve Berna Gül, Başkan Ellibeş’in elinden proje ile ilgili sertifikalarını aldı ve duygularını aktardı. Ardından Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nejat Akfırat bir konuşma yaptı. Akfırat, “Kente karşı sorumluluk bilincini üstlendik. Özellikle Cumhuriyetimizin 100. yılını önüne koyan bir projede birlikte çalışmak bizim için de çok önemliydi. Bu projede emek veren, yardımcı olan, bu projenin oluşumuna destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

 ‘Velilerimiz Bize Güç Verdi”

 

Pilot okul Barbaros İlkokulu Müdürü Güney Yılmaz, “Bu fırsatı diğer okulların kaçırması, onlar için gerçekten üzücü oldu. Okulumuzda gerçekten çok güzel bir atmosfer oluştu. Öğrencilerimiz, okulumuza gelerek bizim çocuklarımızla beraber eğlenerek ders yaptılar. Çocuklarımıza eğitim verdiler. Velilerimiz de bu projede bizlere büyük bir güç verdi. Bu projeye emek veren öğrenciler, okulumuza bir renk kattı. Sonraki süreçte de onları okulumuza bekliyoruz. Bu projede yer alan, çocuklarımıza katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

 ‘Gençlere Yapılan Yatırım Çok Önemli’

 

 Gölcük Kent Konseyi Başkanı Metin Şentürk, “Biz aynı hedef doğrultusunda üniversitemiz ve belediyemiz ile böyle bir proje geliştirdik. Beraber hareket etme fikrini gerçekleştirdik. Bu azim ve gayretle çalışmaya devam edeceğiz. 50’nin üzerinde proje ortaya kondu. Bizler öncelikle gençlere yapılan yatırımları öne koymak istedik. Gençlere yapılan yatırım ile çok değerli çalışmalar ortaya kondu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, çok çaba sarf etti. Nejat hocamıza çok teşekkür ediyorum. Üniversitemize verdiği katkılardan ötürü teşekkür ediyorum. Hocalarımız, Gölcük’ü laboratuar gibi inceliyor. Projelerin artarak devam edeceğini belirtmek isterim. Hem öğrencilerimiz hem de çocuklarımız, içimizdeki umut ışığını parlattılar” dedi.

 

 ‘Yeni Dönem Başvuruları Başlayacak’

 

Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Çakır, “Öncelikle hepiniz hoş geldiniz. Bu projeler, sıradan bir organizasyon değil. Emek veren tüm hocalarıma teşekkür ediyorum. Kentin dertleriyle dertleşen hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bu çalışma gerçekten çok güzel oldu. Öğrencilerimiz, iş hayatları öncesinde çocuklarımız ile buluştu ve kendilerini geliştirdi. Kocaeli Üniversitesi ile Gölcük Belediyesi bir yola çıktı. Yeni dönem başvuruları kısa süre içinde başlayacak. İstişareler ile en uygun projeleri seçerek yolumuza devam edeceğiz. Bu projenin diğer projelere örnek olmasını temenni ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından ilk olarak projeye destek veren Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü 4. sınıf öğrencileri sertifikalarını aldı. Ardından pilot okul olan Gölcük Barbaros İlkokulu 4. sınıf öğrencileri, projeye katılımlarından ötürü sertifikalarını aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.