DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

GÖREVDEN ALINAN OKUL MÜDÜRLERİ GÖREVLERİNE İADE EDİLSİN

GÖREVDEN ALINAN OKUL MÜDÜRLERİ GÖREVLERİNE İADE EDİLSİN
24.01.2016
1.570
A+
A-

Eğitim İş Kocaeli Şubesinden önemli açıklama

GÖREVDEN ALINAN OKUL MÜDÜRLERİ GÖREVLERİNE İADE EDİLSİN

Eğitim İş Sendikası Kocaeli Şubesi tarafından bir basın açıklamasında bulunuldu. Yapılan basın açıklamasında görevden alınan Okul Müdürlerinin yeniden görevlerine iadesi ile alakalı basın açıklamasında bulunuldu. Yapılan basın açıklamasında şunlar dile getirildi.

Milli Eğitim Temel Kanun ile Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair Kanunun 25. Maddesi 652 sayılı KHK’ ya eklenen Geçici 10. Maddesinde yapılan değişiklik ile görevlerine son verilen, görev süresinin uzatılması için ilgili Yönetmeliğin Müdürlük görev süresinin uzatılması başlıklı 15. Ve devamı maddeleri uyarınca hukuka aykırı olarak yapılan değerlendirme sonucunda düşük puan bahsiyle görev süreleri uzatılmayan 21 Okul Müdürümüzle ilgili açmış olduğumuz davalar sonucunda iptal kararları alınmıştır.

Yerel Mahkemelerce verilen iptal kararları ve yine bu doğrultuda haklılığımızı ortaya koyan İdari Dava Daireleri Kurulu kararları, İlgili idarelerce ‘’Fiili İmkansızlık’’ ve ‘’Hukuki İmkansızlık’’ gerekçeleriyle sona erdirilmelidir. Mahkeme kararları doğrultusunda üyelerimizin müdürlük görevlerine bir an önce iade edilmesi gerektiğini, yaptığımız başvurularla defalarca belirtmemize karşın olumlu bir sonuç elde edilememiştir

Nitekim Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünce yayınlanan 11.01.2016 tarihli görüş yazıda ‘’Mahkeme kararlarının uygulanması yönünde fiili ve hukuki imkansızlıktan bahsedilemeyeceğini ve alınan iptal kararlarının geriye yürüyerek etki yaratacağını, idari işlemin tesis edildiği tarihten itibaren ortadan kaldırarak idari işlemden önceki hukuki durumun geri gelmesini sağladığı’’ yönünde bizim de defalarca izah ettiğimiz şekilde görüş bildirilmiştir. Öyle ki Danıştay’ın içtihatlarına göre de iptal kararları; dava konusu işlemi hiç tesis edilmemiş kılan ve önceki hukuki durumun geri gelmesini sağlayan kararlardır.

Gerek yerel mahkemelerce müdürlerimiz hakkında aldığımız iptal kararları, gerekse İdari Dava Daireleri Kurulu nun ilgili sayılı kararı ve Bakanlık İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün Hukuk Müşavirliğinin mahkeme kararlarının uygulanması yönünde bildirdiği görüş yazısı değerlendirildiğinde, okul müdürlerimizin görevlerine bir an önce iadesi sağlanmalıdır.

Danıştay içtihatlarınca da kamu görevlilerinin haklı beklentilerinin zedelenmemesi gerekliliği her fırsatta vurgulanmış olup; İlgili kararlar doğrultusunda üye müdürlerimizin derhal göreve iade edilmeleri Hukuk Güvenliği İlkesi gereği elzemdir. Bu doğrultuda işlem yapılmadığı takdirde Cumhuriyet Başsavcılığına şuç duyurusunda bulunacağımızın bilinmesini istiyoruz” şeklinde açıklamada bulunuldu..

 

açıklama (5)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.