DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Hayata Bağımlı Ol Özgür Ol projesinin açılış toplantısı gerçekleştirildi

Hayata Bağımlı Ol Özgür Ol projesinin açılış toplantısı gerçekleştirildi

IMG_4582 1 IMG_4584 1 IMG_45881 IMG_4576 1Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın iştirakçi olarak katılım sağladığı ‘Hayata bağımlı ol özgür ol projesinin açılış toplantısı MARKA’nın konferans salonunda gerçekleştirildi.Romanlar Federasyonu’nun Yeşilay’ın Bağımlılıkla Mücadele Destek Programı kapsamında kabul edilen ve 6 ay sürecek olan projenin amaçlarının ve proje kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetlerinin tanıtımının gerçekleştirildiği toplantıda Romanlar Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Ayhan ve son olarak da Sakarya Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Hasan Hüseyin Taylan birer konuşma gerçekleştirdiler.

Önyargıların Ortadan Kaldırılması İçin Önemli Bir Adım

Romanlar Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar, projenin Romanlar Federasyonu ile Yeşilay’ın imzalamış olduğu ilk proje olmasından dolayı oldukça önemli olduğunu ifade ederek, projeyi Romanlarla ilgili toplumsal önyargıların ortadan kaldırılması için önemli bir adım olarak değerlendirdi. Ahmet Çokyaşar aynı zamanda bağımlılık konusuna da vurgu yaparak, bağımlılığın her türünün gençler için yıkıcı etkileri olduğundan bahsederek özellikle de madde bağımlılığının sadece Roman gençler arasında yaygın olmadığını, toplumun genelini etkileyen bir sorun olduğunu ifade etti.

Gençler Tehlike Altında

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Ayhan, gerçekleştirdiği konuşmada MARKA’nın, sanayi şehri olarak ön plana çıkan Kocaeli’de, sosyal kalkınma ile ilgili olan projeleri azami ölçüde desteklediklerini ifade etti. Geçen yıl Roman Vatandaşların İstihdamlarının Önündeki Engellerin Ortadan Kaldırılması başlığı altındaki projeye de destek olduklarını ifade eden Mustafa Ayhan, proje kapsamında gerçekleştirilmiş olan saha araştırmasında tespit edilen sorunlar çerçevesinde Romanların toplumla entegrasyonları noktasında yapılabileceklerin gayreti içinde olduklarını belirtti. Ayhan, madde bağımlılığının gençler üzerindeki yıkıcı etkilerinin altını çizerek, bağımlılık olgusunun sadece Roman nüfusa ait olmadığını ifade etti. Sanayileşmenin getirmiş olduğu toplumsal farklılaşmaların uyuşturucu madde kullanımının artışı ile ilişkili olduğunu belirterek, MARKA’nın böyle önemli bir projede yer almasından büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Sosyal kalkınmaya ilişkin olan projelerin yeni açılmış olan MARKA’nın Teknik Destek ve Doğrudan Faaliyet Desteği Programlarıyla desteklenebileceğini ifade eden Ayhan, projenin Kocaeli’ye, bölgeye ve Roman vatandaşlara faydalı olması temennilerini sunarak konuşmasını sonlandırdı.

Roman Mahallerinde Saha Araştırması Gerçekleştirilecek

Son olarak projenin ortağı olan Sakarya Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü akademisyenlerinden Yard. Doç. Dr. Hasan Hüseyin Taylan konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşma kapsamında, toplumda Romanlara yönelik çeşitli önyargıların olduğunu ve bu önyargıların özellikle de kriminal vakalar üzerinden ilerleyen bir yapı içinde olduğunu vurguladı. Proje kapsamında seçilmiş olan Roman mahallerinde bağımlılığın sosyal tespitinin yapılabilmesi için bir saha araştırmasının gerçekleştirileceği ve tespitlerin yapılmasının ardından proje kapsamında bağımlı olan veya bağımlılık riski taşıyan genç nüfusa yönelik psiko-sosyal müdahale ve rehabilitasyon çalışmalarının yapılacağını ifade etti.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.