DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

KARTEPE ACISU’DA ALTYAPI PROBLEMİNE SON

KARTEPE ACISU’DA ALTYAPI PROBLEMİNE SON
10.01.2016
1.277
A+
A-

KARTEPE ACISU’DA ALTYAPI PROBLEMİNE SON

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl içerisinde Kartepe bölgesinde etkili olan sağanak yağışlarda su baskınları ile etkilenen Acısu bölgesinde yağmursuyu ve atıksu kollektör hatları, terfi merkezi ve dere ıslahları gerçekleştirdi. İnşaatı tamamlanarak işletmeye alınan projeler, 2.6 milyon TL’ye mal oldu.

 

Son 10 yılda Kocaeli genelinde 1 milyar TL’nin üzerinde yatırım gerçekleştiren İSU Genel Müdürlüğü, yatırım programı çerçevesinde altyapı yatırımlarını sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl yaşanan yoğun sağanak yağışlarda Kartepe bölgesindeki bazı bölgelerde yağmursuyu altyapısının yetersiz kalması üzerine su baskınları yaşanmıştı. İSU Genel Müdürlüğü, yaşanan baskınlardan sonra ilçenin Acısu, Uzunçiftlik, Eşme bölgelerinde birçok proje ile altyapı çalışmaları yaptı.

 

Bu bölgelerden birisi olan Acısu’da hem yağmursuyu hem de atıksu için iki ayrı proje gerçekleştirildi. Sapanca yolundan dolayı ikiye ayrılan Acısu’nun alt kısmında yer alan Fatih Mahallesi’nin yağmursuyu ve atıksu problemini gidermek için tamamlanan Fatih Mahallesi Yağmursuyu Hattı projesi kapsamında 1.034 metre uzunluğunda dere ıslahı, 811 metre uzunluğunda yağmursuyu hattı, karayolun üst kısmındaki bölgelerin yüzey sularını toplamak için Sapanca yolu altında 95 metre uzunluğunda 1.600 mm çapında çelik boru ile yatay sondaj,yağmursuyu terfi merkezi inşa edildi. Bölgenin atıksularını toplamak için de 814 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı tesis edildi.

 

Mahallenin atıksularını kanalizasyon kollektör hattına terfi etmek için de atıksu terfi merkezi ile terfi sistemi inşa edildi. İşletmeye alınan kollektör hatları ve terfi merkezi ile Acısu bölgesinin yağmursuyu ve atıksudan kaynaklanan altyapı problemleri giderildi. İSU Genel Müdürlüğü, bölgenin altyapı problemlerini çözmek için iki projeye 2.6 milyon TL harcama yaptı.

İSU-KARTEPE ACISU (9)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.