DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Kaymakam Yazıcı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde

Kaymakam Yazıcı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde

Adem Yazçcç CumhurbaükançCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ülke genelindeki kaymakamlara buluşmasına, Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı da. Kaymakamlarla buluşmada, Kaymakamlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için idari reformlarını, zihniyet reformlarıyla desteklemesi gerekiyor” dedi

“Statükonun gardiyanlığını yapan bir bürokrasi, ülkeye sadece patinaj yaptırır”

Başkent Beştepe’de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Kaymakamlara hitaben bir konuşma yapan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için idari reformlarını, zihniyet reformlarıyla desteklemesi gerekiyor. Vizyon sahibi, yetişmiş, kendini sürekli bilgi ile besleyen ve yenileyen, liderlik vasıflarına sahip idarecilerimizin sayısını, ne kadar çoğaltırsak hedeflerimize ulaşma şansımız da bir o kadar artıracaktır. Statükonun gardiyanlığını yapan bir bürokrasi, ülkeye sadece patinaj yaptırır” ifadelerini kullandı.

“Bu konu tamamen devlet meselesidir”

“Paralel yapıyla mücadele çalışmaları, gerek Milli Güvenlik Kurulumuz, gerekse Devlet Denetleme Kurulumuz aracılığıyla yakından takip edilmektedir” diyen, Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “Şu anda bana bağlı olarak çalışan Devlet Denetleme Kurulu’nun en öncelikli görevi budur. ‘Her kurumumuzu denetleyeceksin, her kurumda bu tür kim varsa tespit edip hemen yargıda bunlar için süreci başlatacaksınız’ diye talimatımı verdim. Altını çizerek söylüyorum, bu konu tamamen bir devlet meselesi, devletin güvenliği meselesidir. Bu konuda her hangi bir ihmali, yanlışı olan kim olursa olsun mutlaka hak ettiği cezayı görecektir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından, toplantıya katılan Kaymakamlarla birlikte Cumhurbaşkanlığı külliyesinde yemek yedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.