DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

KOCAELİ GURURLU

KOCAELİ GURURLU
08.01.2016
2.182
A+
A-

HÅseyin Äçldçr idris alp murat uzuner Necmi Kocaman GÅrsel-Albayrakİlçemizin siyasi parti başkanlarından İdris Alp, Hüseyin Çıldır, Gürsel Albayrak ve GESO Başkanı Necmi Kocaman, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü hakkında duygu ve düşüncelerini dile getirerek ilimiz ve ilçemizde görev yapan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.

ALP, “BASIN MENSUPLARIMIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR”

AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü hakkında duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Başkan Alp, ilimizde görev yapan Gazetecilerin Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.

“Tüm basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum”

AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp, “Tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum. Gerek ilçemizde gerekse de ilimizde görev yapan basın mensuplarımız bizim için çok değerlidir. Çünkü basın emekçileri yağmur, çamur, kar demeden görevleri için gece gündüz çalışmaktadır. Gazetecilerimizin görevleri ülkemiz için çok önemlidir. Biz siyasi partilerimizin düşüncelerini, çalışmalarını ve etkinlikleri basın mensuplarımız sayesinde halkımıza ulaştırıyoruz. Bu münasebetle tüm basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum” dedi.

ÇILDIR “GAZETECİLER SUSTURULAMAZ”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gölcük İlçe Başkanı Hüseyin Çıldır 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle basın açıklaması yaparak her zaman basına destek verdiklerini ve basına karşı yapılan haksızlıkların karşısında olduklarını belitti.

“Ülkemizde basının özgür olduğunu kim iddia edebilir?”

MHP Gölcük İlçe Başkanı yaptığı basın açıklamasında 14 yıllık AKP hükümetinde basının özgürlüğü kalmadığını belirterek şu sözleri dile getirdi: “Ülkemizde 14 yıllık AKP hükümetinin baskısına rağmen zorlu bir görevi üstlenmiş ve bu görevi layıkı ile yerine getiren kişilersiniz. Bizler sizlerin yaptığı bu zorlu görevin farkındayız. Yağmur, çamur, kar sıcak dinlemeden haberden habere koşup halkın olaylar ve siyasetten haberdar olmasını sağlıyorken sizlere yapılan engellere boyun eğmiyor görevinizi yapmaya devam ediyorsunuz. Bunun örneğini geçtiğimiz günlerde Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü’nde yaşanan üzücü olay ile hep birlikte yeniden gördük. Ulusal basında hükümet baskısının olduğunu zaten biliyoruz ancak artık öyle bir hale geldi ki yerel basına bile müdahale etmeye başladılar. Basın özgürdür diyorlar bunun neresi özgürlük soruyorum. Sizin özgürlük anlayışınız bumu merak ediyorum. Şunu söylemeliyim ki bu özgürlük değildir. Siz değerli basın mensuplarımızı Milliyetçi Hareket Partisi olarak önemsiyoruz ve sizlere yapılan haksızlıkları kendimize yapılmış olarak kabul ediyor bu haksızlıkların yanında değil karşısında duruyoruz ve durmaya devam edeceğiz. Ben bugün burada yapmış olduğum basın açıklaması ile gerek Gölcük basınımızda gerek Kocaeli basınımızda gerekse Ulusal basınımızda görev yapan tüm arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü Kutluyor ve ümit ediyorum ki ileriki yıllarda ülkemizde basın sözde değil gerçekten özgür bırakılır ve cezaevlerindeki gazeteciler yeniden serbest kalırlar ve görevlerinin başına geçerler’’diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

ALBAYRAK, “10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLANSA NE OLUR, KUTLANMASA NE OLUR”

Vatan Partisi Gölcük İlçe Başkanı Gürsel Albayrak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

“Kalemlerine pranga vurulmuş gazeteciler ülkeye nasıl hizmet edebilir?”

Başkan Albayrak, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü kutlansa ne olur, kutlanmasa ne olur. Çünkü bugün hem yerelde hem ulusalda gazeteciler özgür değildir. Kalemlerine pranga vurulmuş gazeteciler ülkeye nasıl hizmet edebilir. Daha özgür gazeteciliğin yapıldığı bir ülkeye inşallah önümüzdeki günlerde kavuşuruz. Bu sebeple Vatan Partisi Gölcük İlçe Başkanı olarak bu tip günlerin kutlanmasını doğru bulmuyor, hatta anlamsız olarak nitelendiriyorum. Ne zaman ki kalemler özgür bırakılır, patronlar telefonlarla tehdit edilmez o zaman Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarız” diyerek açıklamalarını bitirdi.

UZUNER, “GAZETECİLER OLMAZSA OLMAZIMIZDIR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Gençlik Kolları Başkanı Murat Uzuner, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü hakkında duygu ve düşüncelerini ifade etti. Başkan Uzuner, yaptığı açıklamada ülkemizde gazetecilerin özgürce yazı yazamadığını belirterek hükümetin bu konuda sınıfta kaldığını vurguladı.

“Cumhuriyet Halk Partili Gençler olarak bizler gazetecilerimizi oldukça önemsiyoruz”

CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Murat Uzuner, yaptığı açıklamada şu sözleri söyledi: “Gazeteciler bizim çalışmalarımızı, projelerimizi, etkinliklerimizi düşüncelerimizi kamuoyuna duyuran oldukça önemli meslek dalıdır. Cumhuriyet Halk Partili Gençler olarak bizler gazetecilerimizi oldukça önemsiyoruz. Gazeteciler olmazsa olmazımızdır. Yazdıkları yazı yüzünden hayatını kaybeden Uğur Mumcular, düşüncelerini dile getirdikleri için cezaevine gönderilen Can Dündar ve Erdem Gül gibi gazeteciler ülkemizin ne yazık ki kanayan yaralarıdır. Bizler mağduriyet yaşayan gazetecilerimizin her zaman yanlarındayız. Bizler Ülkemizde zor şartlarda görevlerini yerine getirmeye çalışan gazetecilerimizin 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günlerini kutluyor, önümüzdeki süreçte gazetecilerimizin daha özgür şartlarda görevlerini yerine getirmelerini temenni ediyoruz” diye konuştu.

 KOCAMAN, “GAZETECİLER GÖREVLERİNİ ZOR ŞARTLAR ALTINDA SÜRDÜRMEKTEDİR”

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü hakkında düşüncelerini belirtti. Başkan Kocaman, “Gazeteciler zor şartlarda görevlerini yapmaktadır. Gazeteciler bir ülkenin olmazsa olmazıdır” dedi.

“GESO olarak Kocaeli genelindeki tüm basın mensubu arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyoruz”

Başkan Kocaman, yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi: “Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak Kocaeli genelindeki tüm basın mensubu arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyoruz. Ancak gönül isterdi ki basın mensuplarımızın kendilerine müdahale edilmeden kalemlerini demir parmaklıklar arkasına sokmadan, hür ve özgürce işlerini en iyi şekilde yapmalarını ama maalesef bu durum son günlerde ülkemizde mümkün değil. Geçtiğimiz günlerde bunun bir örneğini Kocaeli’de yaşadık. Görevini yapmaya çalışan basın mensuplarımıza çirkin bir saldırıda bulunuldu. Bu şartlar altında çalışan gazeteciler gününü değil aslında çalışamayan gazeteciler gününü kutluyor gibiyiz. Umarım bir sonraki çalışan gazeteciler günü adına yakışan bir şekilde ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ olarak kutlanabilir” diyerek açıklamalarını bitirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.