DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Meclis’teki büyük hata Hürriyet’in gözünden kaçmadı

Meclis’teki büyük hata Hürriyet’in gözünden kaçmadı

Fatma Kaplan HÅrriyet MECLòSTE DA¶ITILAN AJANDA SADò IRMAK CELAL BAYAR'IN FOTO¶RAFI MAHMUT SADò IRMAK'IN YERòNE KONULMUûMilletvekillerine dağıtılan TBMM 2016 Ajandası’nda yapılan yanlışlık, meclisin devlet büyüklerini tanımakta ne kadar eksik kaldığını gözler önüne serdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 2016 yılına ait olarak milletvekillerine dağıtılan ajandasında, Türkiye Cumhuriyet’inin 3’üncü Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın fotoğrafı, 1981-1983 yılları arasında Danışma Meclisi Başkanlığı görevi yürüten eski başbakan Mahmut Sadi Irmak’ın yerine konuldu. Konuyla ilgili açıklamada bulunan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “Cumhuriyet kavramlarını tanımakta güçlük çeken zihniyetin, meclis başkanlarını tanımamasını maalesef garip karşılamıyoruz” dedi.

BAYAR’I MECLİS BAŞKANI YAPTILAR

1950-1960 arasında Türkiye Cumhuriyeti’nin 3’üncü ve asker kökenli olmayan ilk Cumhurbaşkanı olan Celal Bayar’ın fotoğrafı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 2016 yılı için milletvekillerine dağıttığı ajanda içerisinde ‘1920’den 2016’ya TBMM Başkanları’ albümünde yer aldı. Meclis-i Mebusan üyesi, Cumhuriyet döneminde iktisat vekilli, Mustafa Kemal Atatürk’ün son başbakanı ve 1950-1960 arasında Türkiye Cumhuriyeti’nin üçüncü ve asker kökenli olmayan ilk cumhurbaşkanı olarak görev yapan ve siyasi hayatının hiçbir döneminde Meclis Başkanlığı görevi olmayan Celal Bayar’ın Meclis Başkanı olarak gösterilmesi CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’in dikkatinden kaçmadı. Konuyla ilgili olarak konuşan milletvekili Hürriyet, “Cumhuriyet’in değerlerini tanımayan bilmeyenlerin bu şekilde hata yapmasını maalesef yadırgamıyoruz” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın fotoğrafının 1981 – 1983 yılları arasında Danışma Meclisi Başkanlığı görevini yürüten Mahmut Sadi Irmak ile karıştırılmasının önemli bir hata olduğunu da sözlerine ekleyen CHP’li Hürriyet, “550 Milletvekili arkadaşımıza ikişer üçer dağıtılan bu ajandaların maliyetinin fazla olduğu da bellidir. Meclis gibi bir yerde, hataların en az yapılması gerekirken bu kadar bariz bir hata nasıl yapılıyor anlamak gerçekten güç. Hatanın bir an evvel düzeltilmesi, özür dilenmesi ve sorumlu olanların da belirlenmesi gerekiyor” açıklamasında bulundu.

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.