DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Numan Kurtulmuş’tan Bakanlar Kurulu sonrası açıklama

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu.

Numan Kurtulmuş’tan Bakanlar Kurulu sonrası açıklama
04.01.2016
1.353
A+
A-

Bakanlar Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Çankaya Köşkü’nde toplandı. Toplantı sonrası Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, açıklamalarda bulundu.

HDP’nin hendek siyasetine değinen Kurtulmuş’un açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

TERÖRÜ DESTEKLESİNLER DİYE OY VERMEDİLER

“Bu tabloyu Türkiye geçmiş dönemlerde de yaşadı. Parti kapatmalar Türkiye siyasetine en ufak bir fayda sağlamadı. Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda da olumlu sonuçlar alınamadı. Türkiye’nin sorunlarının çözülebilmesi için en büyük sorumluluk HDP’ye düşüyor. Kendilerine oy veren kitlenin taleplerini göz önüne almaları gerekiyor. Vatandaşlar terör örgütünü desteklesin diye oy vermedi. Demokrasi dışı yollarla Türkiye’nin birliğini bozacak sözlerden ve eylemlerden kaçınmaları gerek. Bu tavsiyeyi tekrar ediyoruz.

BİZ PARTİ KAPATMA TARAFTARI DEĞİLİZ

HDP kendisine oy verenlerin hakkını hukukunu koruduğu iddiasındaysa demokrasi içinde fikirlerini dile getirerek katkı sağlamalıdır. Hendek siyasetine destek vererek Türkiye’de siyaset yapılamaz. Biz parti kapatmalara da dokunulmazlıkların kaldırılmasına da karşıyız.


SUUDİ ARABİSTAN-İRAN GERGİNLİĞİ

İslam dünyasının iki önemli ülkesi. Biz iki ülkeyle de iyi ilişkileri olan bir ülkeyiz. Şu anda yaşanan gerilimden iki ülkenin de çıkmasını isteriz. Bu bölgenin daha büyük gerilimleri kaldıracak hali kalmamıştır. İki ülkenin birbirlerine karşı hasmane tutumda hareket etmesi, iki ülkeye de zarar verir. Biz bütün idam cezalarına karşı olduğumuzu ifade ettik. Verilen idam cezalarını tasvip etmek mümkün değil. Bizim bu bölgede sükuta ihtiyacımız var.

TERÖR OLAYLARI

Son derece zor bir mücadele veriliyor. Biz ortaya çıkan olayların her birisi için beklenmedik bir durum söz konusuysa bunlarla ilgili soruşturmalar açılıyor. Diyarbakır’da bir kadının hayatını kaybetmesiyle ilgili soruşturma da devam ediyor. Sivillerin zarar görmemesi niyetimiz açıktır. Birisi yanlış yapmışsa ilgililerden hesap sorulur. Silopi’de bir terörist cesedini yerde sürükleyen 4 emniyet mensubunun açığa alındığını biliyorsunuz. Tüm soruşturmalarda titizlikle hareket ediyoruz.”

KAYNAK : http://www.ensonhaber.com/numan-kurtulmustan-bakanlar-kurulu-sonrasi-aciklama-2016-01-04.html

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.