DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

TELEFON DOLANDIRICILARI MUHTARLARA DADANDI

TELEFON DOLANDIRICILARI MUHTARLARA DADANDI

Saral, “Bütün bilgilerimizi nereden biliyorlar”

DSC_0111Türkiye Muhtarlar Derneği Başkanı Gölcük Şubesi Başkanı Bilge Saral, ilçemizde görev yapan 15’e yakın muhtarın telefon dolandırıcıları tarafından aranarak, rahatsız edildiğini belirtti ve vatandaşların bu tip kişilere karşı uyanık olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Başkan Saral, yaptığı açıklamada dolandırıcıların çete halinde çalıştığını düşündüğünü belirterek, bir muhtarın hem kendisinin hem de evinin aynı anda arandığını ve dolandırıcılar tarafından aranan muhtarı takip ettiklerini belirtti.

Dolandırıcılar Gölcük’te cirit atıyor

Türkiye Muhtarlar Derneği Başkanı Gölcük Şubesi Başkanı Bilge Saral, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Telefon Dolandırıcıları bu seferde muhtarları hedef aldı. Bu dolandırıcılar Gölcük’te insanları dolandırmaya çalışıyor, ardından insanları takip ediyorlar.

Muhtarlar aynı anda aranırken, evleri de arıyorlar

Muhtarlar aynı anda aranırken, evleri de arıyorlar. Bunların amaçları evleri ve vatandaşı soymak. Vatandaşlarımız bu türlü dolandırıcılara karşı uyanık olsun. Çünkü emniyet ekipleri kesinlikle insanları acil durumlar dışında aramaz.  Bunlar en azından bir gün süreyle telefonları kullanıyor. Yani telefonu ve hattı kırıp atma durumları da yok burada. Bunların en büyük güvencesi halkın bu türlü durumların üstüne gitmeyeceğini bilmeleridir.

15’e yakın muhtar dolandırıcılar tarafından arandı

Benim söylemek istediğim şu; bu kişiler benim kimliğimi, adresimi, malımı, mülkümü, telefonumu, eşimin kimlik bilgilerini nasıl biliyor? Bu kadar bilgiler bunların eline nasıl geçiyor? Bu kişilerin bilgilerimizi nereden aldığı mutlaka çözülmelidir. Şu ana kadar bir günde yaklaşık 15’e yakın muhtarlarımız dolandırıcılar tarafından aranmış durumda.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.