DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

“Türkiye’nin en önemli sorunu işsizlik sorunudur”

“Türkiye’nin en önemli sorunu işsizlik sorunudur”

1391116428_necmi-kocamanGölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, ülkemizin en önemli sorununun işsizlik olduğunu belirtti.

“ESNAFIMIZ İÇİN EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİNİ GELİŞTİRİYORUZ”

Başkan Kocaman, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Ülkemizin en önemli sorunu olarak yüzde 10,1 seviyesindeki yüksek işsizlik oranını görüyoruz. Ağustos ayı itibari ile işsiz sayısı 2 milyon 944 bin kişi oldu. Esnafımızın uzun vadeli düşük faizli kredilerle desteklenmesi halinde işsizlik yüzde 25 azalır. Esnaf ve sanatkarın tezgahının çalışması, yanında istihdam yaratması için; uygun şartlarla kullanabileceği kredi ve finansman kaynaklarına kolaylıkla ulaşabilmesi gerekmektedir. Esnaf ve sanatkarın vergi ve istihdam üzerindeki yükümlülüklerin azaltılması gibi desteklerin sağlanması işsizliğin önlenmesi içi çok önemli bir konudur. Şu an da 1 milyon 694 bin 290 işyeri esnaf ve sanatkarımıza ait dükkan var. Esnafımız için eğitim ve danışmanlık hizmetlerini geliştiriyoruz. AR-GE ve İnovasyon uygulamalarına, yeni girişimcilerin desteklenmesi de işsizlik oranının azalmasına etkisi olacaktır”

“ÖDEMESİ İÇİN DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ VERİLMESİ ÇOK ÖNEMLİDİR”

Esnafın yükünün azaltılması uygulamaları hakkında açıklamalarına devam eden Kocaman “İşsizliği çözmek istiyorsanız esnafın desteklenmesi şarttır. Esnafın üzerindeki istihdam yükünün hafifletilmesi, yanında çalıştıracağı kişi sayısını artıracaktır. Vergi ve SGK borçlarının yapılandırılması çok olumludur, ancak ödemesi için düşük faizli kredi verilmesi çok önemlidir. Yoksa ödemek mümkün olmayacaktır. Sicil affının uygulanmasındaki sıkıntıların giderilmesini ve finans kaynaklarına ulaşımı kolaylaştıracak çeşitli adımların atılmasını da bekliyoruz. Yeni girişimci gençlerimizin ve kadınlarımızın çalışma hayatına katılması için girişimcilik eğitimleri veriyoruz. İstihdamın artırılması için uzun vadeli çözüm önerilerimizden biri de mesleki eğitimin desteklenerek yaygınlaştırılmasıdır. İşsizliğin ilacı esnafın desteklenmesidir” dedi. Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, “Esnaf ve sanatkarlar el emeği ile çalışır ama aynı zamanda işverendir. Bir başka ifadeyle, emekli olduğu halde çalışmaya devam eden esnaf ve sanatkarlar, genç işgücünün önünü kapatmamakta, tersine onlara iş imkanı oluşturmaktadır. Bu nedenle, emekli esnaf ve sanatkarlardan sosyal güvenlik destek primi almak, gençlere iş imkanı sağlayan bir kesimi ödüllendirilmesi gereken yerde cezalandırmak anlamına gelmektedir. Bu nedenle, sosyal güvenlik destek primi (SGDP) uygulaması tamamen kaldırılmalıdır” diyerek açıklamalarını bitirdi.

YORUMLAR

  1. adem dedi ki:

    esnaf ve sanatkar geçmişi insanlık tarihi kadar eski ahilik geleneğinden almış olduğu terbiyeyle hizmet veren değerli insanların ezdirilmemesi gerekir diye düşünüyorum saygılar.