DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Yarıyıl tatilindeki çocuklar için

Yarıyıl tatilindeki çocuklar için

2 3 4 1Kocaeli Bilim Merkezi’nde 6-15 yaş grubundaki öğrenciler için ‘’Eğlenceli Bilim Akademisi’’ etkinliği düzenleniyor. 26-30 Ocak tarihlerinde Kocaeli Bilim Merkezi’nde gerçekleşecek etkinlikte ilkokul öğrencileri yarıyıl tatillerini bilimsel bir etkinlikte hem öğrenerek, hem eğlenerek geçirme imkanı bulacak. 2-6 Şubat 2016 tarihinde ise ortaokul öğrencilerine yönelik bir etkinlik düzenlenecek.

KARNE TATİLİNDE 4 FARKLI ATÖLYE

Kocaeli Bilim Merkezi’nde 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı Yarıyıl karne tatilinde 6-15 yaş grubundaki öğrencilere eğitmenler eşliğinde 4 farklı atölye uygulaması ve 2 adet bilimsel oyun etkinliği yapılıyor. Etkinliğe katılacak ziyaretçiler de düzenekler bölümünde vakit geçirebilecek. Saat 13.00’te başlayan atölye etkinlikleri, 16.00’ya kadar sürüyor. Atölyeye katılmak isteyen ziyaretçiler Kocaeli Bilim Merkezi’ni arayarak randevu alabiliyor.

KAR KÜRESİ VE AYIN EVRELERİ

Atölye etkinlikleri kapsamında; Kar Küresi Atölyesinde materyallerle yapılan maketler bir kavanoza yerleştirilerek hayat bulacak. Çocuklar, kavanoz içinde minik bir kar ailesi oluşturarak kendi hayal dünyalarını, artık malzemeleri kullanarak eserlerine yansıtacak. Ayın Evreleri Modellemesi Atölyesinde minik öğrenciler, verilen bisküvileri ay evrelerindeki gibi şekillendirerek ay hakkında bilgi edinebilecek. Making Slime atölyesinde ise tutkal ve boraks kullanarak oynanabilir basit bir polimer elde edecekler. Elektronik Devre Atölyesinde öğrenciler, televizyonun içyapısında, kumandada, ışıklı animasyonlu tabelalarda ve buna benzer çoğu yerlerde gördüğümüz elektronik kartlar ve bu kartlarda kullanılan devre elemanlarının yapısı ve bunların birleştirilerek nasıl çalıştırıldığı hakkında fikir edinebilecek.

AİLELER DE UNUTULMADI

Etkinlik alanı içerisinde çocuklarını bekleyen ziyaretçilerin vakit geçirmeleri için sergi bölümleri de yer alıyor. Misket yolları tasarlayacak ziyaretçiler, en uzun sürede misketin yolu tamamlamasını sağlayarak eğlenceli bir şekilde vakit geçirebilecek. Ayrıca, ziyaretçiler kendilerine uygun olan bütün atölyelere katılabilecek ve Bilim Merkezi düzenek alanında vakit geçirebilecek.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.