DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Afet halinde acil müdahale için stratejik işbirliği

Afet halinde acil müdahale için stratejik işbirliği
07.02.2016
1.064
A+
A-

 

 

Afet halinde acil müdahale için stratejik işbirliği

 

Büyükşehir, depreme hazırlık çalışmalarında ilgili kurumlarla stratejik iş birliği yapacak.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği “Acil Müdahale Ön Hasar Tespit Projesi“ kapsamında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile işbirliği toplantısı yapıldı. Büyükşehir Sismoloji ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda, deprem riskinin fazla olduğu noktaların belirlenip acil müdahalelerin zaman kaybetmeden ulaştırılması konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

 

İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI

Büyükşehir Belediyesi, bölgemizde yaşanması muhtemel deprem veya depremlere yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı tarafından yürütülen Acil Müdahale Ön Hasar Tespit Projesi’nin kapsamının genişletilerek ortak kurumlarla birlikte yürütülmesi için işbirliği toplantısı yapıldı. Kocaeli Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile yapılan toplantıya Büyükşehir İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Osman Günler, İl Afet ve Acil Durum İl Müdürü Salim Tekoğul, Zemin Deprem ve İnceleme Şube Müdürü Mustafa Cevher ve kurum teknik personelleri katıldı.

 

TEKNİK KOMİSYONLAR OLUŞTURULDU

Büyükşehir Belediyesi’ne ait 28 istasyondan alınan verilerin Sismoloji Merkezi’nden izlenerek kayıt ağının oluşturulduğu proje kapsamındaki toplantı da her iki kurum yetkilileri teknik komisyonlar oluşturdu. Proje ile ilgili yol haritasının oluşturulacağı komisyonların belirli aralıklarla toplanılması kararlaştırıldı. Toplantı ile olası deprem tehlikesinde acil müdahalelerin bir an önce ve koordineli şekilde yapılmasını sağlayacak projenin gelişimi için önemli adımlardan birisi daha atılmış oldu.

IMG_0011 IMG_0023 IMG_0028

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.