DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

“Artık Küçük Çiftçiler de Desteklenecek”

“Artık Küçük Çiftçiler de Desteklenecek”

“Artık Küçük Çiftçiler de Desteklenecek” Bekir-Çanakçı1-540x360Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, artık küçük çiftçilerin de destekleneceğinin müjdesini verdi. Başkan Çanakçı, “İşletme büyüklüğü 5 dekar veya altında olan meyve, sebze, süs bitkisi ıtri-tıbbi-aromatik bitki yetiştiricilerine 2016 için dekar başına 100 lira küçük aile işletmesi desteği verilecek” dedi.

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Bakanlar Kurulu’nun Bitkisel Üretim Yapan Küçük Aile İşletmelerinin Desteklenmesine Dair Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, küçük aile işletmelerinin sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı ve işletme büyüklüğü 5 dekar veya altında olan çay ve fındık ürünleri hariç meyve, sebze, süs bitkisi ve ıtri-tıbbi-aromatik bitki yetiştiriciliği yapan kamu kurum ve kuruluşları dışındaki gerçek ve tüzel kişilere 2016’da dekar başına 100 lira küçük aile işletmesi desteği ödemesi yapılacak.2016 yılı küçük aile işletmesi desteği başvuruları, 2016 üretim yılında çiftçi kayıt sistemine kayıtlarını yaptırmış veya güncellemiş olmak kaydıyla Bitkisel Üretim Yapan Küçük Aile İşletmelerinin Desteklenmesine Dair Kararın Resmi Gazete yayım tarihi olan 16.12.1015 tarihinde başladı ve 31 10.2016 tarihinde sona erecek. Küçük aile işletmesi desteği merkezi yönetim bütçesinin ilgili harcama kaleminden yapılacak. Bu karar kapsamında üreticilere yapılacak ödemeler T.C. Ziraat Bankası A.Ş aracılığı ile gerçekleştirilecek. Bu kararın uygulanması ile ilgili olarak üreticilere yapılan toplam ödeme tutarının % 0,2’si T.C. Ziraat bankası A.Ş. hizmet komisyonu olarak ödenecek.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.