DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Kentimiz, mimarların şehri olmalıdır’’

Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Kentimiz, mimarların şehri olmalıdır’’

ZIYA7918 ZIYA7924 ZIYA7951

Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, Başkan Karaosmanoğlu’nu ziyaret etti.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yakın bir zamanda olağan genel kurulu ile seçilen Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi 8. Dönem Başkanı Prof. Dr. Kamuran Öztekin ve yönetim kurulunu makamında konuk etti. Görüşmede kent estetiği ve gelişimi noktasında birlikte yapılabilecek çalışmalar ele alınırken, ziyarette konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “Bizim en yakın diyalog kurmamız gereken sivil platformlardan birisi Mimarlar Odasıdır. Kentimiz, mimarların şehri olmalıdır. Şehre yönelirken estetiği, mimariyi ve yeni buluşları dikkate almalıyız. Bunun toplum içinde çok faydalı olacağına inanıyorum. Kentimizin kendine has tarihi bir dokusu vardır. Buna mimarlarımızla birlikte sahip çıkacağız. Hepimizin parolası bu gerçekliğe dayanmalıdır” dedi.

 “YAPILARIMIZ BİZDEN UZAK OLMAMALIDIR”

Mimarla Odası Kocaeli Şubesi yönetiminin temsilcileri de görüşmede, “Tarihi dokuyu koruyarak kentimiz için yeni bir kimlik oluşturabiliriz” ifadelerini kullanırken, şube başkanı Öztekin de, “Bu konuda elimizden geleni yapmaya sizlerle birlikte hazırız” ifadelerini kullandı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise “Binalarımız ve yapılarımız bizden olmalıdır. Plansız ve programsız hiçbir projenin destekçisi olmuyoruz. Sizlerle birlikte şehrimiz için ne yapılması gerekiyorsa beraber yapabiliriz” açıklamasını yaptı.

“KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ÇOĞUNLUĞUN İSTEMESİ ÖNEMLİDİR”

Kentsel dönüşüm konusunda da açıklamalar yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Şehirlerin dönüşümde en büyük güç halkın istemesidir. Bunu tek başınıza gerçekleştirecek gücünüzde yoktur ve bu da zaten yanlıştır. Vatandaşımızı ikna ederek ve gönlünü kazanarak şehrinizi imar edebilirsiniz. Bir yerde çoğunluk istemediği sürece kentsel dönüşüm yapılmaz. Bu konular hakkında aklımızı ve gönlümüzü birleştirerek çalışmalar yapmalıyız. Bu düşünceyle hareket edildiğimizde kentimiz ve halkımız kazanacaktır. Şehir olarak bu tarz dönüşümlerde yeni ve kimliği olan güzel yapılar yapmalıyız. Mimarlar Odası ile birlikte fikir üretir ve halkımıza anlatırız” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.