DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Başkan Karaosmanoğlu, “Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır”

Başkan Karaosmanoğlu, “Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır”

Başkan Karaosmanoğlu, 21-28 Şubat Tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası’nın hayırlı olmasını diledi.

Her yıl 21-28 Şubat tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası nedeniyle Kocaeli Defterdarı Dursun Ali Özel, Kocaeli Vergi Dairesi Başkanı Erhan Coşkun, Müdür Yardımcısı Feride Karakoç ve Grup müdürü Mustafa Küçükbalkaya, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu makamında ziyaret ettiler. Vergi’nin Devlet – vatandaş ilişkilerinin uyumlu, düzenli, saydam ve gönüllü olması için de büyük önem arz ettiğini dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, “Verginin toplumun tüm kesimlerince benimsenmesi, vergi bilincinin geliştirilerek gönüllü ödeme alışkanlığının artırılması, her geçen gün daha önemli hâle gelmiştir. İşte bu nedenle, vergilendirilmiş kazanç kutsaldır” dedi.

ZIYA1948 ZIYA1959KAYIT DIŞI EKONOMİNİN VERGİYE OLUMSUZ YANSIMASI KONUŞULDU

Kayıt dışı ekonomiyle mücadele; toplumumuzun geleceğinden endişe duyan her vatandaşımızın asli görevleri arasında olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Ülkemizin vergi toplama alanında göstereceği yüksek başarı, pek çok avantajın da vatandaşlarımıza sağlanacağını, refah düzeyimizin artacağını, kamu hizmetlerinin kalitesinin yükseleceğini hepimiz biliyoruz. Ama şunu da kesinlikle vurgulamak gerekir ki; Ülkemizde her alanda yaşanan olumlu gelişmeler gibi, gururla söylemek gerekir ki vergi anlayışı da artık değişiyor, gelişiyor. Vergi kaçakları azalıyor” şeklinde konuştu.

 

İSTANBUL’DAN SONRA VERGİ TAHSİLATINDA BİR NUMARA KOCAELİ

Türkiye’mizde il başına düşen tahakkuk etmiş verginin İstanbul’dan sonra Kocaeli’nin bir numara olduğunu ifade edilen ziyarette, Kocaeli Vergi Dairesini de ayrıca tebrik etmek istiyorum diyen Başkan Karaosmanoğlu, “Vergisi zamanında veren mükellefler bizim baş tacımızdır. Toplumumuzun, sanayicimizin, işverenimizin, tüccarımızın yüz akıdır. Bununla birlikte, Vergi ödeme konusunda hassas davranan binlerce başka mükelleflerimizin bulunduğunu da biliyorum. Buradan onları da tebrik ediyorum. Geçmişten bugüne vergisini düzenli ödeyen Kocaelili vergi mükelleflerimize teşekkür ediyorum. Vergi Haftasının hayırlı olması temenni ediyorum” diyerek ziyaretten duyduğu memnuniyeti de belirtti.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.