DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Bir tablet hayatını değiştirdi

Bir tablet hayatını değiştirdi

2010 yılında Büyükşehir’den tablet bilgisayarını alan Aysel’in bütün hayatı değişti. Bugün lise son sınıf öğrencisi Aysel, genetik mühendisi olmak istiyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 7 yıldır dağıttığı bilgisayar tabletlerle Kocaeli’nde yaklaşık 200 bin çocuğun hayatına dokundu. Büyükşehir’in tablet bilgisayarları, şehir merkezinden köy okullarına kadar geniş bir yelpazede iki yüz bine yakın çocuğun hayatını değiştirdi. Büyükşehir’in verdiği tablet bilgisayarla hayatı değişen çocuklardan birisi de 2010 yılında Derince’nin İshakçılar Köyü’nde 6. sınıf öğrencisi olan Aysel Özüsalıç oldu. Tablet bilgisayarını aldığı gün sevinçle evine koşan ve okuma azmi iki kat artan Aysel, bugün liseden mezun olmak için gün sayıyor. Çok başarılı bir öğrencilik dönemi geçiren ve üniversite sınavına hazırlanan Aysel, genetik mühendisi olmak istiyor.

AYSEL: TABLET BENİN UFKUMU GENİŞLETTİ

Büyükşehir, 2010 yılında tablet bilgisayar dağıtım töreninin ikincisini gerçekleştirmişti. O yıl 6. sınıfta okuyan Aysel Özüsarıç, bugün liseden mezun olacak yaşa geldi. Derince’nin İshakçılar Köyü’nde okurken, Büyükşehir’den aldığı tabletle hayatı değişen Aysel, başarısını Körfez Orhangazi Anadolu Lisesi’ni kazanarak pekiştirmiş. Aysel, “Büyükşehir Belediyesi’nin hediye ettiği tablet bilgisayar benim ufkumu genişletti’’ diyor.

6 YIL ÖNCE ÇOK MUTLU OLMUŞTU

O günlerde düzenlenen dağıtım töreninin ardından Aysel’in Derince İshakçılar Köyü’ndeki evine konuk olmuştuk. İshakçılar İlköğretim Okulu öğrencisi Aysel Özüsalıç, artık ödevlerini kendi bilgisayarıyla yapacak olmanın mutluluğunu ailesiyle ve bizimle paylaşmıştı. “Bilgisayarımla derslerime daha rahat ve sıkı çalışacağım. Çok mutluyum” ifadesini kullanan Aysel, sözünü tuttu ve aradan geçen yıllarda çok başarılı bir öğrenci oldu.

2010 yçlçnda bilgisayarçnç almçütç (4) Arüiv Aysel, Genetik MÅhendisi olmak istiyor IMG_0014 IMG_0038 2010 yçlçnda bilgisayarçnç almçütç (3) Arüiv“GELECEĞE YÖNELİK PLANLARIM KESİNLEŞTİ”

O yıllarda İshakçılar İlköğretim Okulu’nda zor şartlarda eğitimine devam ettiğini ifade eden Aysel Özüsalıç, ”İmkanlarımız kısıtlıydı. Köydeki evimden 15 dakika yürüyerek servise ulaşıp, okuluma gidiyordum her gün. Ailemin de imkanları kısıtlıydı. Büyükşehir Belediyesi’nin bize verdiği bilgisayar benim için büyük bir teşvik oldu. Derslerimdeki eksiklerimi tamamlama fırsatı doğdu. Bazı konuları evimdeki bilgisayarla internetten izleyip pekiştirmeye başladım. Geleceğe yönelik planlarım kesinleşmeye başladı. Her şeyden haberdar olmaya başladık. Teknoloji ile iç içe olunca anlayamadığım konuları en iyi şekilde öğrendim” şeklinde konuştu.

 

“GENETİK MÜHENDİSLİĞİNİ KAZANMAK İSTİYORUM”

Öğrencilere gereken fırsatlar verilirse başarının da gelebildiğini ifade eden Aysel, ”Büyükşehir Belediyesi’nin Kocaeli’de hayata geçirdiği bu hizmet benim gibi birçok öğrenciye fırsat sundu ve başarıyı yakalamasını sağladı. Zor şartlar altında eğitimimi sürdürürken Körfez Orhangazi Anadolu Lisesi’ni kazandım. Öğretmenlerim benden çok memnun. İleride inşallah Genetik Mühendisliği bölümünde okumak istiyorum” dedi.

 

“ÜNİVERSİTE SINAVINDA DERECE BEKLİYORUZ

Körfez Orhangazi Anadolu Lisesi Müdürü Murat Şendoğan da, Aysel’in okulda en başarılı öğrenciler arasında olduğunu dile getirdi. Şendoğan, ”Okulumuzu temsil eden, bilgi yarışmalarına sürekli dahil olan bir öğrencimiz Aysel. Biz kendisini önümüzdeki sene üniversiteyi kazanabilecek öğrenciler arasında görüyoruz. Bu sene yapılan deneme sınavlarında okulda ilk üçe giren bir öğrencimiz. Son yapılan deneme sınavında Kocaeli genelinde ilk 50’nin arasına girdi. Üniversite sınavında derece alabilecek kapasitesi var. Umarım hedefi olan Genetik Mühendisliğini kazanır. Meslek hayatındaki başarısı ile de bizi gururlandırır” ifadelerini kullandı.

 

BU YIL DA 27 BİN 180 ÖĞRENCİ

Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kocaeli’ndeki tüm 6. sınıfta okuyan öğrencilere yönelik hayata geçirilen tablet bilgisayar dağıtımında yedinci seneye girildi. Bu sene 27 bin 180 öğrencinin tablet bilgisayarlarına kavuşacağı örnek çalışmadan 2016 yılı ile birlikte 189 bin 761 öğrenci yararlanmış olacak.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.