DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

“Biz hiçbir engellimizi kartı yok diye arabamızdan indirmedik, indirmeyiz”

“Biz hiçbir engellimizi kartı yok diye arabamızdan indirmedik, indirmeyiz”

S.S. 52 Nolu Minibüsçüler Kooperatif Başkanı Osman Çavdar

 Son aylarda, Engelliler ve 65 yaş üstü vatandaşlarla karşı karşıya getirilen ulaşım kooperatifleri bu konuda oldukça sıkıntılı. Bu kooperatiflerimizden birisi de, ilçemizde ulaşım sektöründe hizmet veren, S.S. 52 Nolu Minibüsçüler Kooperatifi. Kooperatif Başkanı Osman Çavdar, basın çıkan ‘Engelliler araçlar indiriliyor’ haberlerine tepki göstererek, “Bugüne kadar hiçbir engellimizi arabadan indirmedik” dedi .

Bat, “Engelli kartı olmayan araçlara ücretsiz binmesin ve bu konuda bize kimse gelmesin”

S.S. 52 Nolu Saraylı-Örcün Kavaklı Şehiriçi Kooperatif Başkanı Osman Çavdar ve yönetim kurulu üyeleri, geçtiğimiz gün Gölcük Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde, Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat ile Son aylarda, Engelliler ve 65 yaş üstü vatandaşlarla karşı karşıya getirilen, ücretsiz ulaşım konusu hakkında bir basın açıklaması yaptılar. Toplantıda ilk söz alan Engelliler Dernek Başkanı Bat, Engelliler olarak, ilçemizdeki ulaşım kooperatifleri ile ilgili hiçbir sorunlarının olmadığının altını çizerek, “Ben dernek başkanı olarak, ulaşım kooperatiflerine engelli arkadaşlarımıza gösterdikleri saygıdan dolayı teşekkür ediyorum. Ama ben, Başbakanlık tarafından verilen Engelli Kartları dışında ki, engellilerin ücretsiz taşınmasına karşıyım. Ama Özellikle Osman Çavdar’ın Engelli düşmanıymış gibi lanse edilmesi beni fazlasıyla üzdü. Yine söylüyorum, engelli kartı olmayan araçlara ücretsiz binmesin ve bu konuda bize kimse gelmesin. Çünkü bu kartları biz vermiyoruz” şeklinde konuştu.

Çavdar, “Bizim derdimiz engelli vatandaşlarımızla değil”

DSC_2518 DSC_2522Dernek Başkanı Bat’tan sonra söz alan, Kooperatif Başkanı Çavdar, kamuoyu gözünde yanlış anlaşıldıklarını belirterek, şunları söyledi: “Bakın arkadaşlar, bizler ekmeğini direksiyondan kazanan insanlarız. Bizim derdimiz engelli vatandaşlarımızla değil. Onlar bizim başımızın tacı. Kartı olsun olmasın biz onları taşıyoruz. Biz hiçbir engellimizi kartı yok diye arabamızdan indirmedik, indirmeyiz. Bunu kim söylüyorsa yalan söylüyor. Bizim derdimiz 35 yaş üstü vatandaşlarla. Kocaeli’nin nüfusunun yarısı 65 yaş üstü. Biz minibüs kategorisine girdiğimiz için, UKOME’nin verdiği 750 liralık yardımdan da faydalanamıyoruz. Bu parayı sadece otobüs kategorisinde olanlar alıyor. Biz yılda 120 Bin lira tutarında 65 yaş üstü ücretsiz vatandaş taşıyoruz. Biz 35 üyeli bir kooperatifiz bunun hesabını siz yapın araba başına kaç para düşüyor. Bizde yazık günah. Zaten UKOME’nin koyduğu ve her 15 dakikada bir kalkan 710 Nolu Hat, bize fazlasıyla zarar veriyor, birde 65 üstü eklenince, zararımız ikiye katlanıyor. İl ve ilçe genelinde kooperatifler arasında olan Adaletsizlik en çok bizi etkiliyor” diyerek açıklamalarını bitirdi.

 

YORUMLAR

  1. ercan dedi ki:

    başkanlığı öğrenmiş Geri vitese devam