DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Fevziye Camii’ne yakışmayan Müzezzin’ isimli habere tepki yağdı

Fevziye Camii’ne yakışmayan Müzezzin’ isimli habere tepki yağdı

tepki 1 tepki 2

Geçtiğimiz günlerde ilimizde bulunan bir yerel gazetede yer alan ‘Fevziye Camii’ne yakışmayan Müzezzin’ isimli haber için birçok STK, Fevziye Camii’nde toplanarak habere ve haberi yapanlara tepki gösterdi.

Tepkiler çok yoğun

Önceki gün ilimizde bulunan bir yerel gazetede yer alan ‘Fevziye Camii’ne yakışmayan Müezzin’ isimli haberde Fevziye Camii’nde görev yapan Recep Dikilitaş’ın sakal ve kıyafetini eleştiren köşe yazısına tepkiler çığ gibi büyüyor. Son olarak konu hakkında açıklama yapan Diyanet-Sen Kocaeli Şube Başkanı Selami Tarcan ve cami cemaati haberi yapan gazeteye gösterdi. Öğle namazını müteakip AKP eski İl Yöneticisi Halit Çokan, İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı İbrahim Elgin, Eğitim Bir-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Kocaeli Şube Başkanı Şahin Yaşlık, İlim Yayma Cemiyeti Kocaeli Şube Başkanı Feyzi Utaş ve çok sayıda vatandaşın katıldığı eylemde tekbirler atılarak müezzin Recep Dikilitaş’a yanındayız mesajı verildi. Cami avlusu yoğun katılımdan dolup taştı.

Tarcan, “Bu haberi yapanları kınıyoruz”

Konu hakkında açıklama yapan Diyanet Sen Kocaeli Şube Başkanı Selami Tarcan şunları söyledi: “İlimizde basın alanında faaliyet gösteren yerel gazetelerinden biri olan gazetenin 5 Şubat 2016 Cuma günkü sayısında ‘Fevziye Camii’ne yakışmayan Müezzin ‘ başlıklı yazıyı manşetine koyan, İzmit İlçe Müftülük personelimiz hakkında çıkan basın ahlakına ve insanlık onur ve şahsiyetine yapılan bu haberi şiddetle kınıyor ve telkin ediyoruz. Kaldı ki bu görevlimiz 5 Ocak 2016 tarihinde tüm illerde aynı gün ve aynı saatte yapılan nakil sınavına girmiş ve ilgili komisyonda hak ettiği puanı alarak Fevziye Camii’ne atanmıştır. Görevine yeni başlamış, henüz cemaatini bile tanımadan insanlık onurunu inciten, aşağılayan bu durumu şiddetle kınıyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşunda iki önemli kurumdan biri olan 130 bin personeli ile Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çalıştırdığımız İmam Hatip ve Müezzinlerimiz tarafından sunulan Din ve İrşat Hizmetleri-657 sayılı Devlet Memurları Kanuna göre başkanlığımız bünyesinde çalışan görevlilerimiz, görevlilerimizin görev ve sorumlulukları kanun ve yönetmelik ile belirtilmiştir. Kamu personeli olan ve peygamber mesleğini ifa eden bir din görevlisinin kılık kıyafetini eleştirmek kadar basit ve ucuz bir davranış  Kaldı ki başkanlığımızın teşkilat kanununda protokol camileri diye bir kavram yoktur. Caminin kapısından ibadet maksadı ile içeri giren herkes Allah katında eşittir. İnsanlar birbirlerine karşı sadece takvada üstündür. Hiçbir kimse diğer bir kardeşini ötekileştirme hakkında sahip değildir. İsteyen istediği şekilde giyinme hakkına sahip olmasına rağmen halen eskiye özem, yasakçı, ayrıştırıcı ve kendini elit gören az da olsa zavallıların olduğunu görüyoruz. İlimizde görev yapan tüm yerel basınımızın camiamız ve teşkilatımız ile ilgili düşünce ve kanaatlerini dile getirirken daha dikkatli, hakkaniyetli ve hassas olmalarını istiyoruz. Özellikle birlik ve beraberliğimize daha çok ihtiyaç duyulduğu şu günlerde dinimize, diyanetimize ve din görevlisi kardeşlerimize sahip çıkılması hususunda göstermiş olduğu hassasiyet ve katkılarınızdan dolayı tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.”

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.