DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

GÖLCÜK TEK SES

GÖLCÜK TEK SES

HDP’li Vekilin Dokunulmazlığının kaldırılması içinbilge-saral Hu˘seyin C˜çldçr idris alp ismet is˜eri AHMET LEVENT

Geçtiğimiz hafta hepimizi yürekten yaralayan alçakça bir saldırı sonucu 28 masum vatandaşımız şehit olmuştu. Şehitlerimiz için kınama yayınlamaktan kaçınıp o saldırıyı gerçekleştiren bölücü teröristin cenazesi nedeniyle taziyeye giden HDP’li milletvekili de büyük tepki toplamıştı. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sayın Başbakan Davutoğlu’nun bu olayı şiddetle kınaması ve HDP’li Vekilin dokunulmazlığının kaldırılacağı sinyallerinin verilmesinden sonra bizde konuyu Gölcüklü siyasilerle ve sivil toplum örgütlerinin başkanlarıyla konuştuk. AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp konuyla ilgili şunları söyledi; “Dokunulmazlığının kaldırılması doğru bir hareket. Hem milleti temsil edeceksin hem hendek kazdıranlara yardım edeceksin, hem de kardeşlikten eşitlikten ve barıştan söz edeceksin 28 masum vatandaşımızın katledilmesi sonrasında milletçe büyük üzüntü yaşadık. Bunlar Kürt kardeşlerimizin de temsilcisi olamazlar. Milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılması doğru bir harekettir.

CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri ise şöyle dedi; “korkunç bir şey 28 masum insanımızın canı gitmiş, burası sözün bittiği yerdir. Bizlerin ödediği vergilerle maaş alıyorlar. Böyle bir şey olamaz. Bu insan mecliste olmamalı. Böyle bir şeyi tasvip etmiyorum, derhal milletvekilliği kaldırılsın.

MHP İlçe Başkanı Hüseyin Çıldır ise şöyle söyledi; “aslında dokunulmazlıklarının çoktan kaldırılması gerekirdi, ama meclise getirmediler. 28 masum vatandaşımız hayatını kaybetmiş, bunlar ihanet noktasındalar. Böyle yapıyorlarsa o zamanda dokunulmazlıklarının kaldırılması lazım. Bu konuda MHP’nin görüşü açık ve net.”

DYP Gölcük İlçe Başkanı Ahmet Levent ise “tabi ki oraya gitmemesi lazımdı. Gitmemesi gereken bir yer. 28 masum insanımız hayatını kaybetmiş. Oraya giderek taziyede bulunarak sanki teröristi onure ediyorlar, iyi yaptı güzel yaptı manasında bir eylemdir bu. Yanlıştır. Günahsız insanları öldürmek kanunen de suçtur dinen de günahtır. Dokunulmazlıklarının kaldırılması doğru olur.”

Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral ise şu ifadeleri kullandı; “Dokunulmazlıklarının kaldırılmasına sonuna kadar katılıyorum. Olayı lanetliyorum. Hem bizim cebimizden para alıyorlar, maaş alıyorlar hem de 28 masum insanımızı katleden bir teröristin cenazesine katılıp taziyede bulunuyorlar. Muhtarlık camiası olarak tahammülümüz yoktur ve bu olayı muhtarlık camiası olarak ta lanetliyoruz.

Saadet Partisi Gölcük İlçe eski başkanlarından Sami Aytaç’ta HDP’li Vekilin terörist cenazesi ve taziyesine gitmesinin kabul edilebilir olmadığını ifade ederek dokunulmazlığının kaldırılması doğru olur, aslında dokunulmazlıklar sadece mecliste ve kürsü dokunulmazlığıyla sınırlandırılmalıdır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.