DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

HACCA YOĞUN İLGİ

HACCA YOĞUN İLGİ

Kayıtlar 1275 kişiyi buldu

Müftü

Gölcük İlçe Müftülüğü’nden yapılan açıklamada bu sene Hac ibadetine yoğun ilginin olduğu belirtildi ve Hac kayıtlarının sona erdiği duyuruldu.

Gölcük İlçe Müftülüğü’ne 1275 kişi yeni kayıt yaptırdı

2016 yılında Hac vazifesini yerine getirmek isteyenler için kayıt süresi dolarken, Gölcük İlçe Müftülüğü’ne 1275 kişi yeni kayıt yaptırdı Hac vazifesini yerine getirmek isteyen vatandaşlar 18-27 Ocak tarihlerinde Gölcük İlçe Müftülüğü’ne gelerek kayıtlarını yaptırdı. Geçtiğimiz yıllarda Hacca gidemeyen 2492 kişinin kayıt yenilediği dönemde 1275 kişi ise kayıt yaptırdı. Gölcük’te toplam 3767 kişi Hacca gitmek için kura çekilişini bekliyor. Çekilişler 2 Mart 2016 tarihinde yapılacak ve Hacı adayları hac.diyanet.gov.tr sitesine girerek sonuçları öğrenebilecek.

‘BU SENE YOĞUN KATILIM OLDU’

Bu sene Hac kayıtlarının diğer senelere göre büyük bir artış gösterdiğini belirten Gölcük İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı, “Bu sene Hac kayıtlarımıza vatandaşlarımız büyük ilgi göstermiştir. Geçmişte kayıt olup gitme şansı bulamayanların, yeni kayıt yaptıranlara göre Hacca gitme şansı daha yüksek olacaktır. Bizim tek temennimiz, bu sene geçmiş senelerden daha fazla Hacı adayının Hacca gitmesi. Bu sene Hac kuralarında ne kadar fazla kişi çıkarsa, geçmiş senelerde gidemeyenler o kadar eritilmiş olur ve yeni kayıtlarımızın önü açılır” diye konuştu. ‘HAC

“HAC DÖNEMİNDEKİ BEKLEYİŞ SEVAPTIR’

Hacı adaylarının 2 Mart’ta yapılacak kura çekimini beklemesiyle ilgili konuşan Müftü Mehmet Yazıcı, “Her Hacı adayı Hac kura çekilişini beklediği dönemde, o bekleyişleri onlara sevap kazandırır. Çünkü Allah oraya gitme imkanı bulanlara Haccı farz kılmıştır. Onların elinde olmadan gidememenin vebali artık onların üzerinde değildir. Allah tüm niyet edenlerin oralara gidip görmesini onlara nasip etsin” diyerek sözlerini sonlandırdı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.