DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Hat 200’e Umuttepe ile Kartal’dan ek sefer konuldu

Hat 200’e Umuttepe ile Kartal’dan ek sefer konuldu

200 numaralı Tuzla-Kartal hattına cuma günü Umuttepe’den ek sefer konuldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Yüksek Hızlı Tren(YHT) çalışmaları nedeniyle durdurulan tren seferlerinden vatandaşların olumsuz etkilenmemesi için başlatılan 200 numaralı İstanbul Tuzla- Kartal hattı yoğun ilgi görüyor. Tren yolunun açılmasından sonra da seferlerine devam eden 200 numaralı hatta Ulaşım Park A.Ş. tarafından Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Umuttepe Kampüsü’nden ek seferlere başlandı. Özellikle öğrencilerin büyük memnuniyetini kazanan ek seferler cuma günü Umuttupe ile Kartal ve pazar günleri Otogar ile Kartal’dan karşılıklı olarak gerçekleştirilecek.

EK SEFERLER KONULDU

TCDD’nin Ankara–İstanbul YHT Projesi kapsamında çalışmalara başlanmış bu kapsamda tren seferleri durdurulmuştu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi özellikle öğrencilerin mağduriyet yaşamaması ve gidiş gelişlerin rahat bir şekilde devam edebilmesi için 200 numaralı Kartepe-Tuzla hattını devreye almıştı. Vatandaşların büyük memnuniyet duyduğu bu hizmetten üniversite öğrencilerinin daha fazla yararlanabilmesi için ek seferler konuldu. Ek seferler cuma günü KOÜ Umuttepe Kampüsü ile Kartal’dan, pazar günleri ise Otogar ile Kartal’dan karşılıklı olarak kalkacak şekilde ayarlandı.

ÖZLÜ: ÖĞRENCİLERİN TALEPLERİNİ DİNLEDİK

200 numaralı hattın KOÜ Umuttepe Kampüsü’ndeki ilk seferinde Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Park A.Ş Genel Müdürü Yasin Özlü de hazır bulundu. Üniversite öğrencileri ile bir araya gelip onlardan gelen talepleri dinleyen Özlü, ”200 numaralı hattımız normalde Otogar’dan Kartal Metrosu’na kadar devam ediyor. Özellikle üniversite öğrencilerimizin kullandığı hattımızda cuma ve pazartesi günleri yoğunluk oluyordu. Biz de bu yoğunluğu hafifletmek ve öğrencilerimizin Otogar’a gitmeden üniversitelerinden yolculuk yapmalarını sağlamak için ek ek seferler koyduk. Vatandaşlarımızın memnuniyetini görürsek bu hizmeti sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. Özlü, Umuttepe’den saat 15.15’te hareket eden ilk ek sefer öncesinde üniversite öğrencileriyle selfie çekerek, ‘hayırlı yolculuklar’ diledi.

2 3 4 1ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ÇOK MEMNUN

Kocaeli Üniversitesi öğrencisi Umut Toker hafta sonları İstanbul’a ailesinin yanına 200 numaralı hat ile gittiğini ifade ederek, ”200 numaralı hattın üniversiteden hareket etmesi bizim için büyük kazanç oldu. Hem zaman, hem de ekonomik olarak bizi rahatlattı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne doğa dostlu otobüslerle konforlu yolculuk yaptırdıkları için çok teşekkür ederiz” dedi. Her hafta sonu İstanbul’a yolculuk yaptığını söyleyen Elektrik Mühendisliği 1. Sınıf öğrencisi Mustafa Erdem Pala ise ek seferlerle evine daha dinç ve rahat gideceğini kaydederek, ailesiyle daha fazla zaman geçireceği için çok mutlu olduğunu belirtti. Kimya Mühendisliği öğrencisi Tolga Öztürk de, “Bugüne kadar Otogar’dan kalktığı için İstanbul’a geç gidiyordum. Bundan sonra sıra beklemeden istediğim saatte evimde olacağım” diyerek memnuniyetini ifade etti.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.