DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

İSU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDE KAN VE KÖK HÜCRE BAĞIŞI

İSU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDE KAN VE KÖK HÜCRE BAĞIŞI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü yönetici ve personeli, sosyal sorumluluk kapsamında Kızılay’a kan ve kök hücre bağışında bulundu. Genel Müdürlük hizmet binasından düzenlenen ve gün boyunca devam eden programda 28 kan ile 11 kök hücre bağışı yapıldı.

İSU İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı’na bağlı Kurum Tabipliği’nce organize edilen kampanyaya, Genel Müdürlükte görev yapan yönetici ve personel yoğun ilgi gösterdi. Kızılay İzmit Kan Merkezi´nin deneyimli personeli tarafından, kan bağışı yapan ve yer yer sıra oluşturan personelin ön kan testleri ile tansiyon ölçümlerinin ardından kan bağışları alındı.

İSU-KAN BAGISI (5) İSU-KAN BAGISI (6) İSU-KAN BAGISI (7) İSU-KAN BAGISI (2) İSU-KAN BAGISI (3)Gün içerisinde devam eden kampanyaya katılarak sağlık ve kan değerleri tutan 28 personel kan bağışı, 11 kişi de kök hücre bağışı yaptı. Kampanyada kan ve kök hücre bağışı yapan yönetici ve personeller, insan hayatına önemli katkıda bulunmanın huzur ve mutluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.

Alınan kan bağışları Kızılay Kan Merkezi´nde yapılacak olan çeşitli testlerin ardından elde edilen sonuçlara göre kanlar ihtiyaç sahibi hastalara, kök hücreler ise özellikle kök hücre nakli tedavisinde kullanılacak. Kızılay yetkilileri, her bir ünite kandan 3 kişiye hayat ve doğaya da 1 fidan bağışında bulunulduğunu belirterek kan vermenin önemini vurguladılar.

 

Geçmiş yıllarda da Kızılay ile birlikte kan bağışı kampanyaları düzenlediklerini belirten İSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, her üç ayda bir kan bağışı yapıldığından dolayı Kızılay ile birlikte belirli aralıklarla kan ve kök hücre bağışı etkinlikleri düzenleyeceklerini kaydettiler.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.