DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

“KALKINMA; KAMU, SİVİL, ÖZEL VE ŞÜPHESİZ BİLİM İŞBİRLİĞİNE DAYALI BİR GÜÇ BİRLİĞİDİR”

“KALKINMA; KAMU, SİVİL, ÖZEL VE ŞÜPHESİZ BİLİM İŞBİRLİĞİNE DAYALI BİR GÜÇ BİRLİĞİDİR”

Körfez Ticaret Odası Meslek Komiteleri Değerlendirme Toplantısı, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Toplantıya; Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun yanı sıra, Vali Yardımcısı Osman Sarı, Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, Çevre Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ersan Aytaç,  Bilim Sanayi Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın,  Körfez Ticaret Odası Yönetim  Kurulu Başkanı Mustafa Efe, Körfez Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Denli ile Körfez Ticaret Odası Meslek Komite Üyeleri katıldı.

02 03 04 01Körfez Ticaret Odasının sunumu ile başlayan toplantıda; Körfez Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Efe’nin konuşmalarının ardından Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu yaptığı konuşmalarında; “Bugün Körfez Ticaret Odamızın çatısı altında sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bugün Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizde akreditasyon gibi bir başarıyı gerçekleştirmiş, hem de bu başarıyı en kısa süre içerisinde elde etmiş, ilimiz ve ülkemiz ekonomisine ölçek bazında çok büyük katkılar sağlayan Körfez Ticaret Odamızın 3 değerli meslek komitesi ile birlikteyiz. Türkiye’nin büyük yürüyüşünde Kocaeli’nin çok önemli bir derinliği ve zenginliği var. 2023 de hedeflediğimiz dünyanın en güçlü ilk 10 ekonomisi ve ülkesi olma hedefine kararlılıkla yol alırken, şüphesiz Kocaeli’nin bu gücünü ve zenginliğini sağlayan ilçelerimizin başında da Körfez gelmektedir. Sahip olduğu sanayi kuruluşları, ekonomik ölçek büyüklükleri ve performans değerleriyle Körfez; sadece ilimiz için değil, ülkemiz içinde çok önemli bir üretim ve sanayi merkezidir. Hepimizin ortak çabası; geleceğimizi bugünden daha iyi, daha gelişmiş ve daha güzel hale getirmektir. Bu çaba doğrultusunda da ortak bir heyecanımız var.”

 

“BİLİNMELİDİR Kİ; EN BÜYÜK ZENGİNLİK BİRLİK VE BERABERLİKTİR”

 

“Kocaeli Valiliği görevine başladığımızdan itibaren ilimizin hemen her köşesinde, her kişisine ve her meselesine dokunmak, bu perspektif içerisinde bir bütün olarak Kocaeli’yi yorumlamak ve bu noktada hizmet eden bir kamu yönetimi anlayışıyla çözüme katkı sunmak adına bir dizi çalışmalarımız, buna bağlı planlamalarımız ve ölçek üzerinde ortaya koyduğumuz projelerimiz var.   Öncelikle ilçe değerlendirme toplantılarımız oldu. Bütün ilçelerimizde yöneten yönetilen ilişkisini yönetişim dediğimiz karşılıklı etkileşime dayandıran, sadece tek boyutlu yorumlayan ve kararların uygulanmasını isteyen değil, kararın alınmasına, karara konu olanları ortaklaşa katan, fikir, görüş, düşünce, dilek, istek ve önerilerinde bizim karar sürecimizde anlamlı kılacak bir işbirliği tesis etmeyi amaçlıyoruz.  12 ilçemizde bu toplantılarımızı bitirdik. Bu toplantılar ilk oldu ama son olmayacak, devam edecek. Bilinmelidir ki; en büyük zenginlik birlik ve beraberliktir. Kocaeli’de bu birlik ve beraberliği tesis etmenin ve tam anlamıyla bunu hayata geçirmenin de mutluluğunu yaşıyoruz.”

 

“BU ÜLKEYİ GÜÇLÜ, GÜVENLİ VE GELECEĞE TAŞIMAK NOKTASINDA KARARLI KILMANIN YOLU TÜRKİYE’NİN BÜYÜMESİNİ SAĞLAMAKTIR”

 

 

Bu ülkeyi güçlü, güvenli ve geleceğe taşımak noktasında kararlı kılmanın yolu Türkiye’nin büyümesini sağlamaktır. Buda özel sektörümüzün yapacağı çalışma, katkı ve gayretlerle olacaktır. Kalkınma; kamu, sivil, özel ve şüphesiz bilim işbirliğine dayalı bir güç birliğidir. Aslında sizin büyümenizi konuşurken Türkiye’nin büyümesini konuşuyoruz. Bugün dünya geçmişten farklı kavramları konuşuyor. 4 ncü sanayi devrimi boyutuna geçtik. Bizim Türkiye olarak bu sanayi devrimini yakalama azmi içinde olmamız ve şüphesiz öne çıkmamız gerekiyor. Bunu Kocaeli yapmayacak da hangi kent yapacak. Bu heyecanın gerçekleşmesi için bir büyük çabayı sergiliyoruz. 62,63 ve 64 ncü Hükümet programlarımızda Bilişim Vadisi bu anlamda dönüşümü sağlayıcı bir proje olarak zikredildi. Bu yeni dönemin kuralları içerisinde kuralı koyan olmazsanız, kurala uyan olursunuz. Biz bunu değiştireceğiz,  bu herkesin ortak katkısı ve heyecanıyla olacaktır. Üniversitelerimiz sadece eğitim öğretim verilen yerlerin ötesinde bilgiyi üreten, bilgi ekonomisinin gerekleri doğrultusunda üretime öncülük eden, üretim segmentini tanımlayan, çerçevesini çizen ve yol gösteren merkezler olacaktır. Üretim ve reel kesim bu başlıkta kendisine sunulanları üreten ve yeni dönemin değerleriyle üretimini sürdürülebilir kılan bir üretim yapacaktır. Bizler size bütün bu süreç için gerekli olan kolaylıkları sağlayacağız. Körfez’in bu anlamdaki performansı inanıyorum ki bu değişime bağlı olarak çok daha artacaktır. İki günü bir olan ziyandadır. Körfez’in, ilimizin ve ülkemizin gelişmesine katkı koyan herkese teşekkür “ eden Vali Güzeloğlu  toplantının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından toplantıda; Körfez Ticaret Odası Meslek Komitelerinin öneri ve  sorunları değerlendirildi.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.