DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Karaosmanoğlu, ‘’Mevlana gibi düşünen, Yunus gibi konuşan gençlik arzuluyoruz’’

Karaosmanoğlu, ‘’Mevlana gibi düşünen, Yunus gibi konuşan gençlik arzuluyoruz’’

HSNC0431 mariaannebilgievi (9) akademilise (3)Kocaeli’de eğitime büyük önem ve katkı veren Başkan Karaosmanoğlu, İzmit’te ki Bilgi Evleri ile Akademi Lisesi’ni ziyaret etti.

“ÜZERİNDE YOĞUNLAŞTIĞIMIZ GENÇLİK HAREKETİNİN EN ÖNEMLİ AYAKLARI BİLGİ EVLERİ VE AKADEMİ LİSESİDİR”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, sosyal belediyeciliğin güzel örneklerinden olan Bilgi Evlerini ve Akademi Lisesi’ni ziyaret etti. Kurumların idarecileri ve öğrencileriyle bir araya gelerek çalışmaların hangi boyutta olduğunu gören Başkan Karaosmanoğlu, “Üzerinde yoğunlaştığımız gençlik hareketinin en önemli ayakları Bilgi Evleri ve Akademi Lisesidir. Dünya üzerinde barış ortamının giderek azaldığı, bunun yanında güç dengelerinin devamlı değiştiği yeryüzünde millet olarak çok donanımlı olmamızın gereğini hepimiz hissediyoruz. Bundan dolayı geleceğin nesillerini çok iyi bilgili ve üretken olmasını isterken, Mevlana gibi düşünen, Yunus gibi konuşan gençlik olmasını da arzuluyoruz” dedi.

BİLGİ EVLERİNDE HAFTANIN KONUSU FEDAKARLIKTI

Akçakoca, Mariaanne ve Serdar Bilgi Evleri’ni gezen ve sınıflara tek tek konuk olan Başkan Karaosmanoğlu, değerler eğitiminin konusu olan bu hafta ki fedakârlık dersine katıldı. Minik öğrencilerle karşılıklı soruların ve cevapların verildiği derste, fedakârlığın ne olduğunu anlatan kısa filmde izlendi. Yardımlaşma ve arkadaşlık konusunda tavsiyelerde bulunan, minik öğrencilerin “Fedakârlık” anlamında neler yaptıklarını öğrenen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bilgi ve teknolojinin olduğu bir çağda çocuklarımızın değerler eğitimi almasının önemine çok inanıyorum. Özellikle Büyükşehir olarak eğitime verdiğimiz katkıların artarak devam edeceğini söylemek isterim. Amacımız çocuklarımızın geleceğe bakış açısını, yaşama dair söylemlerini ve ülkemiz için çalışan birer birey olmalarını istemektir” ifadelerini  kullandı.

İNGİLİZCE DERSİNE KONUK OLDU

Eğitim sürecinin sabır isteyen bir yol olduğunu sözlerine ekleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, minik öğrencilere verilen İngilizce dersine de katıldı. Çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Karaosmanoğlu, öğrencilere sorduğu Bilgi Evlerini seviyor musunuz sorunsa hep bir ağızdan “Evet” demeleri de dikkat çekti. Sıcak, samimi ve minik öğrencilerin Başkan Karaosmanoğlu’na sevgi gösterdiği, bunu sarılarak ve kitap okuyarak gösteren minik yürekler dikkatlerden kaçmadı. Bu kenti yöneten yerel yönetimler olarak bu hizmetin gelişmesi için çalışacaklarını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Yavrularımızın gözlerinde ki o öğrenme heyecanını ve parıltısını görünce çok mutlu oluyorum. Bilgi Evleri hayırlı bir hizmet olmuştur, olmaya da devam edecektir” açıklamasını yaptı.

AKADEMİ LİSESİNE KONUK OLDU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Veysel Özkaraaslan, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Raşit Fidan, ilgili müdürler ve öğretmenlerin eşlik ettiği ziyarette Başkan Karaosmanoğlu, sınıfları tek tek gezerek öğrencilerle yakından ilgilendi. Eğitim başta olmak üzere sosyal faaliyetlerini yapabilecekleri ortamdan dolayı memnuniyetlerini dile getiren öğrenciler, Başkan Karaosmanoğlu’na teşekkür ettiler. Akademi Lisesi’nin öğretmenleri ile sohbetinde hedeflerin iyi belirlenmesi gereğini ve bunun yanında Kocaeli gençliğinin rol model, lider ve başarılı gençlerinin buradan çıkacağını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Tarihimizin her döneminde insanlığa yön vermiş birçok kıymetli insanımız ortaya çıkmıştır. Yaşantısıyla ve milletine kattığı değerlerle örnek şahsiyetler yolumuza ışık olmuşlardır. İşte burada ki gençlerimiz akademik kariyer için gördükleri derslerin yanı sıra geleceğin liderleri olma yolunda da işlenmelidir” şeklinde konuştu.

“NESLİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Bilimsel farkındalık yeteneklerinin gelişmesi ve insanı mutlu etmeyi amaçlamış dava şuuru ile yetişecek gençlerin önemine vurgu yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Üzerimize sorumluluk alarak Bilgi Evleri ve Akademi Lisesini kurduk. Ülkemize ve kentimize sahip çıkacak nesiller yetiştirirsek, onlarda hem kendilerine hem insanımızı yücelteceklerdir. Bu nedenle neslimize sahip çıkacağız. Bu eğitim yeri sıradan bir yer değildir. Yerel yönetimlerin model alacağı bir genç gelişim merkezi olacak. Burada idarecilerimize ve öğretmenlerimize büyük sorumluluk düşüyor. Geleceğimiz olan gençlerimizi iyi yetiştirelim ve evlatlarımızı kaybetmeyelim” diyerek sözlerini tamamladı. Başkan Karaosmanoğlu daha sonra sınıfları gezerken, spor merkezini de inceledi.

v

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.