DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

“KUR’AN TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNÜ LANETLİYOR!”

“KUR’AN TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNÜ LANETLİYOR!”

12721680_570559016434795_924441545_n

İlçemizde yazılarıyla herkesin beğenisini kazanan Ay-Pa Market’in sahibi Osman Ay, yaptığı açıklamasında Kur’an-ı Kerim’in terörün her türlüsünü lanetlediğini belirtti.

Ay, yaptığı açıklamasında şu sözleri dile getirdi: “Kur’an, teröre, anarşiye, bozgunculuğa şiddetle karşı çıkar. Haksız olarak bir cana kıymayı, bütün insanlığa karşı işlenmiş en dehşetli bir cinayet olarak anlatır. Yeryüzünde bozgunculuk çıkaracak insanların arasına kin ve nefret sokacak her türlü davranışın ve bu davranışları sergileyenlerin karşısında durur. İslam’ ın ne şiddet ne de savaşla işi vardır. Onun en birinci temsilcisi, tebliğ edicisi ve uyarıcısı olarak Allah Rasulü (s.a.v.), en oluksuz şartlarda bile hep sulhun ve anlaşmanın yanında durmuş, en coşkun anlarda bile hissiyatı yerine hep akıl muhakemesiyle hareket ederek bunun en güzel ve mükemmel örneklerini sergilemiştir.

AY, “İNSAN ÖLDÜRMEK BÜYÜK GÜNAHTIR!”

“Bugün içinde yaşadığımız cemiyetin büyük dert ve sıkıntıları vardır. Bu sıkıntı ve dertler cemiyetimizin düzenini sarsmakta milletimizin birliğini bozmakta, yurdumuzun dirliğini zedelemekte ve vatandaşın huzurunu kaçırmaktadır. Bunlardan birisi ve şüphesiz en önemlisi insan öldürmektir. Gün geçmez ki bu çeşit haberler kulağımıza gelmesin gazete sütunlarını doldurmamış olsun, ölende öldürende dedelerimizin emanet ettiği bu mukaddes vatan topraklarının üzerinde doğmuş büyümüş olan Müslüman Türk Milletinin insanıdır. Katil de maktul de bizden ve hatta başımızın en yakınlarıdır.Ölende öldürende Müslüman peki vuruşma neden? Maneviyat boşluğundan, milli ve dini değerlerden uzaklaşmadan masum bir insanı öldüren katil, bunun cezasını dünyada kendi yaşamından mahrum edilmeğe katlanmak, ahirette de edebi cehennemde kalma suretiyle görecektir. Cünkü, Islamda bir kimseyi öldürmek , kul hakkına , Allah hakkına en büyük günahlardan olduğu beyan edilmiştir.Bunun içindir ki dinimizde bir insanı öldürmek bütün insanları öldürmektir. Cenab – ı Hak Kur’an-ı Kerim’de insan öldürme hakkında diğer bazı ayetlerde de şöyle buyuruyor: “Kim bir mümini kasden öldürürse cezası içindr temelli kalacağı cehennemdir. Allah ona qadap etmiş lanetlenmiş ve büyük azap hazırlamıstır ” Peygamber Efendimizde bu hususta şöyle buyuruyorlar : ” Allah katında dünyayı yıkmak bir müslüman öldürmekten daha ehvendir” “Yarım kelime ile de olsa bir müslümanın öldürülmesine yardımcı olan kimse , kıyamet günü alnına ‘Allah’ın rahmetinden mahrumdur’ damgası vurulmuş olduğu halde gelecektir” “Yer ve göklerdekilerin hepsi bir kimsenin ölümüne sebep olsalar Allah onların hepsini cehenneme tıkacaktır” “Bütün günahları Allah affeder. Ancak kafir müşrik olarak ölenlerle bir müslümanı kasden öldürenin günahları afu olunmaz” Değerli kardeşlerim; İnsan öldürme Islam’ ın şiddetle ve nefretle yasam ettiği en büyük günahlardandır.Masum ve sucsuz insanı öldürmek, İslam dininde bütün insanları öldürmüşçesine büyük bir cürüm olarak kabul edilmekte ve katil gerek bu dünyada ve gerek öbür dünyada büyük cezalara çarptırılmaktadır.Bu dünyada cezası ölüm, ahirette ise içinde devamlı kalacagı cehennemdir.Onun için bu gibi şeni olaylara karışarak dünya ve ahiret mutluluğumuzu yitirmeyelim.Dinimizin emrettiği kardeşliğe dönelim. Birbirimizin kurdu olarak aile ve milleti çökertmeye çalışmayalım. İslam’ a yönelelim.Gerçek mutluluğun İslam’da olduğunu unutmayalım. Onu çoluk çocugumuza asıyalım ve yaşatmaya çalışalım. Müslümanın diğer din mensuplarını kılıçla ortadan kaldırmak gibi bir vazifesi yoktur.Aksi halde Allah, insanlara seçme hürriyeti vermez, hepsini mü’min ve itaatlı yatırdı.Halbuki Allah , kullarını bu dünyada imtihan etmektedir. Teröre Kur’an ‘ dan dayanarak bulmaya çalışmak Kur’an ‘a karşı yapılmış büyük bir hakarettir. Değerli kardeşlerim yazımı kısa öz şu kelimelerle bitirmek istiyorum; Bir Müslüman hayat almak için değil, hayat vermek için yaşar!”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.