DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Kurumlarımızı Kimseye Yem etmeyeceğiz

Kurumlarımızı Kimseye Yem etmeyeceğiz

Türk Eğitim Sen’den Piri Reis haberi ile ilgili açıklama;

Türk Eğitim Sen Gölcük Şubesi Başkanı Yaşar Tokay, geçtiğimiz gün Anıtpark’ta Sendika Yönetimi, Öğretmenler ve birçok velilerin katılımıyla ilimizdeki bir gazetede yayınlanan, Okul müdürü ve Öğretmenleri suçlayıcı ifadelerin yer aldığı habere sert tepki göstererek konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Başkan Tokay, Anıtpark’ta yaptığı açıklamada haberin sahiplerine sert tepki gösterdi ve yapılan haberi basın terörü olarak nitelendirdi.

DSC_2565 DSC_2571Tokay, “Gün geçmiyor ki memleketin herhangi bir köşesinde okul, öğretmen ve eğitimle ilgili olumsuz bir habere rastlamayalım”

“Anıtpark’ta gerçekleştirilen basın açıklamasını Türk Eğitim Sen Gölcük Şubesi Başkanı Yaşar Tokay okudu. Tokay, “Değerli Gölcük kamuoyu ve basınımızın kıymetli temsilcileri; Gün geçmiyor ki memleketin herhangi bir köşesinde okul, öğretmen ve eğitimle ilgili olumsuz bir habere rastlamayalım. Unutmamalıyız ki bugüne kadar Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da 700’e yakın okulumuz hain teröristlerce yakılmış, yavrularımızın eğitim ve öğretim hakkı gasp edilmiştir. Vatanı, milleti, bayrağı ve eğitim yuvalarımızı koruma yolunda bedelini canıyla ödeyen tüm şehitlerimizi bu vesileyle bir kez daha rahmetle yad eder, ailelerine ve milletimize başsağlığı dileriz.”

 

“Bir okuldan sirk icat eden kafa nasıl bir kafadır ki, onlarca öğretmenin emeğini, adanmışlığını bir çırpıda yok etsin”

Ülkenin ve milletin yaşadığı bin bir çeşit huzursuzluk yetmiyormuş gibi, canı sıkılan bazı kendini bilmezler de, Gölcük’ün eğitim tarihine mührünü vurmuş en önemli eğitim kurumlarından olan Piri Reis İlkokulu’nu, Okul Müdürünü ve Öğretmenlerini hedef yapmış, asılsız iddia ve ithamlarını basını da alet ederek gereksiz yaygara koparmıştır. Kendini eğitim öğretime el atma modasına kaptırmış bir kişinin şahsi kapris ve kompleksleri gazete köşelerinde yer bulmuştur. Bir okuldan sirk icat eden kafa nasıl bir kafadır ki, onlarca öğretmenin emeğini, adanmışlığını bir çırpıda yok etsin. Anne-Baba şefkatiyle masum yavrularımıza ömrünü harcayan tüm öğretmenlerimize çamur atsın. Daha önce okul müdürü ve çocuğunun sınıf öğretmenine, diğer öğretmenlerin ve velilerin yanında hakaret yağdıran ilgili şahıs 2015 Aralık ayı’nda savcılığa şikâyet edilip hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Suç duyurusundan sonra okul idaresi eve öğretmenlere karşı daha da kinlenen veli arayışa girmiş, ortaya ispat delili olmayan bu saçmalıkları ilimizin bir gazetesinde baş sayfa da yayınlatabilmiştir.  Haber diye bunu yayınlayan gazeteler zahmet edip okula gelseler, araştırma yapsalar bu yazdıklarını gene yazacaklar mıydı? Bazı basın yayın kuruluşlarının yalan yanlış haber yapma lüksü mü vardır? Bu zırvaları haber diyerek baş sayfasında resmeden gazete Türk bayrakları ve Atatürk’ün en büyük bez afişinin asıldığı Mutlu öğrencilerin olduğu bir fotoğrafta ne tezattır ki okul müdürünün de fotoğrafını afişe etmiştir. Uzaktan habercilik yapanların Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün burnunun dibinde yapılacak yanlışlara müsaade etmeyeceğini de bilmesi gerekir. Bu yönüyle baktığımızda sansasyon haberciliği baltayı taşa vurmuştur.”

 

“Atılan bunca iftiraya ve basın terörüne boyun eğip eğitim kurumlarımızı kimseye yem ettirmeyeceğiz”

“Hakaret birden çok kişiye yapılmış, birçok kurumu da zan altında bırakmıştır. Eğitim Öğretim’in ülkemizin birinci meselesi olduğunun bilincindeyiz. Türk Eğitim Sen, Eğitim Bir-Sen, Eğitim İş Sendikaları olarak hem  suçlanan arkadaşlarımızın hem okul öğretmenlerinin hem de kurumun yanında olduğumuzu beyan ediyoruz. Basın etiğine uymayan yalan bilgi taşeronluğu yapan ilgili gazetecilerin yaptıkları haksızlığa karşı verecekleri cevabı merak ediyoruz. Meslek ve insan onurunu hiçe sayan, kurumu lekelemek maksadı taşıyan bu girişim elbette hak ettiği karşılığı bulacaktır. Arkadaşlarımıza her türlü hukuki destek tarafımızdan verilecektir. Yargıdan beklentimiz en ince ayrıntısına kadar olayın soruşturulup şahitlerin ve görgü tanıklarının ifadesiyle haddini aşanlara karşı gerekli cezaların biran önce verilmesidir.

Eğitim Öğretim deki başarı Öğretim, Öğrenci ve veli arasındaki kurulan saç ayağının sağlıklı uyumu ile gerçekleştir. Kendini öğretmeni ve idareci yerine koyan hatta üstün gören anlayıştan vazgeçilmelidir. Eğitim Öğretim işleri ihtisas gerektiğinden müdahaleye ve yönlendirmeye açık değildir. Hiçbir karşılık beklemeden desteklerini esirgemeyen tüm fedakâr velilerimize hariç tutarak siz her yere el atma heveslileri artık okul ve öğretmenin yakasından düşün. Düşün ki yarattığınız sorunlarla değil, geleceğimiz olan çocuklarımız ile uğraşalım. Doğru haber peşinde koşan, hayatını buna adayan ilkeli basın mensubu arkadaşları tenzih ederek gazeteciliğin karalama ve yalan köpürtme kuruluşları olmadığı hatırlatarak kamuoyuna duyurulur

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.