DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

MİLYONLAR HAYALİ

11.02.2016
1.938
A+
A-

Şans oyunları milyoner hayali olmak isteyen insanların rüyalarını süslüyor. Süper lotoda 23 milyon liraya dayanan ikramiye nedeniyle bayiler önünde oluşan uzun kuyruklar, ya bana çıkarsa ümit ve hayalinden başka bir şey değil. Çok büyük bir para. Bir anda o paranın size çıktığını düşünün. Genç bir hanıma sordular, “Sana çıkarsa ne yaparsın?” “Düşer bayılırım” dedi. Yine bir başka orta yaşlı hanıma sordular; “Ah neler yapmam ki? Her şeyi yaparım. Tabi bu arada insanlara da yardım ederim” dedi. Güzel bir adam işsizlik sorunu çözmek için adımlar atacağını söyledi. Kısaca “Patron olurum” dedi. İşte bu hayallerle belki de bugün bir veya bir kaç insan buluşacak. Aslında paranın büyüklüğünün bizi sürüklediği hayallerin her insanın içerisinde yatan aslanı da ortaya çıkardığı gerçeğini görüyoruz. Belli mi olur, altı bilen yine çıkmaz, ikramiye bir sonraki haftaya devreder, 30 milyonu dahi aşan bir rakamla karşılaşabiliriz. Evet milyonlar hayal kuruyor. Milyonda bir ihtimalle çıkacak olan büyük ikramiyenin ateşiyle yanıp tutuşan insanlar dilerim ki ve öyle olmasında da fayda görürüm, o 23 milyon 23 eşit parçaya bölünür ve bir anda ülkedeki zenginler sınıfına 23 insanımızı daha katmış oluruz. Bekleyelim görelim, bugün her şey belli olacak.

MERKEZ SAĞ HESAPLARI

Türk siyasetinin mihenk taşlarından olan demokrat Parti tek başına iktidar buluşmalarının ardından adını Adalet Partisi olarak değişmiş ve rahmetli Demirel altı kere gidip, yedi kere gelmişti. Sonra hepimizin malumu Doğruyol Partisi olarak devam eden bu önemli siyasi hareket, koalisyonla da olsa, iktidarı yakalamasına rağmen Demirel2in Çankaya yolculuğu sonrasında bir daha kendini toparlayamayarak, barajın altında kalmış ve bugün küllerinden yeniden doğmak isteyen bir siyasi hareket haline gelmiştir. Son günlerde parti tabanında önemli hareketlilikler yaşanıyor. Sakarya Milletvekillerinden ve Tansu Çiller döneminde Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Nevzat Ercan etrafında bir yürüyüş var. Ne olur ve ne tür gelişmelere sahne olur, bunları önümüzdeki günlerde göreceğiz. Ancak şu kadarını söyleyelim, Sayın Nevzat‘ın genel başkanlığı üstleneceği ancak bunun partinin toparlanması sürecini kapsayacağı ifade ediliyor. Muhtemelen Nisan ayına kadar şekillenmesi beklenen Nevzat Ercan başkanlığındaki DYP’nin merkez sağdaki siyasi hareketlenmeye çare olup olamayacağını da hep birlikte göreceğiz.

ÖNEMLİ OLAN YEM FİYATLARINI DÜŞÜRMEK

Türkiye bugün eti en pahalı yiyen ülkelerin başında gelir. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in ette tavan fiyat açıklamasından sonra konuyu birde kasaplardan dinleyelim dedik. Aras Et’in sahibi Metin Ürer ile görüştüm. Hepimizin bildiği gibi bu kardeşimiz Gölcük’te iki mağazasıyla hizmet veriyor. Ürünler Tokat’ta tamamen kendi çiftliklerinde yetiştirilen hayvanların eseri. Onun için ben kendisine sordum. Et fiyatlarında bir düşüş bekleyebilir miyiz diye. Metin Ürer aynen şöyle cevap verdi, “Nurettin Abi, o söylediğinin olması için yem fiyatlarının düşmesi gerekir. Hükümet çok güzel bir karar aldı, yemdeki KDV oranını %18’den %1’e düşürdü. Ancak ne yazık ki bu durum yem fiyatlarına yansımadı. Yem üreticileri %17’lik KDV düşüşünü fiyatlarına %17’lik zam olarak yansıttılar. Yani değişen bir şey olmadı. Yem fiyatları düşmediği sürece et fiyatlarının düşmesini beklemek hayal olur.” O halde hükümetin halk ucuz et yesin diye almış olduğu bu son derece olumlu ve yerinde kararı yem fiyatlarına da yansıtmak lazım. Bakanlık duruma el atmalı, yem üreticilerinin fiyatlarda gerekli düşüşü yapması için o konuda da tavan fiyat uygulamasına gitmelidir. Ha, Yem satanlar buna uymuyor mu? O zaman onlara karşı hükümet olarak tedbir almak durumundayız. Bildiğiniz gibi Türkiye saman dahi ithal etmişti. Yem üreticilerinin tekelini kırmak için bu uygulama yem ithalatıyla da pekiştirilebilir. Eğer bu sağlanırsa direk olarak yem fiyatlarında da önemli bir düşüş sağlanır, kasaplarımız da et fiyatlarındaki bakanlığın tespit etmiş olduğu tavan fiyat uygulamasını gerçekleştirmekte sıkıntı çekmezler. Şunu hemen söylemek gerekir ki, hükümet vatandaş ucuz et yesin diye çok önemli bir adım atmış, ama birileri bunu sekteye uğratmak için KDV oranlarındaki düşüşü fırsat bilip düşen KDV oranını direk olarak yem fiyatlarına yansıtmış. Böyle şey olmaz arkadaş! Vatandaş zaten eti zor görüyor, sizin bu yaptığınız düpedüz haksızlıktır.

ESMA-ÜL HÜSNA

*EL- KAYYUM: Her şeyin kendine muhtaç olduğu, her şeyi ayakta tutandır. (Her kim tenhada yemek yerken bu ismi yemek üzerine ve yediği her lokma üzerine ve yediği her lokma üzerine okuyup ta yerse Allah onun için kalbinde nur yapar)

 

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.