DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Save the Children adlı kampanya başlattı

Save the Children adlı kampanya başlattı

Gölcük halkına kampanyaları ile örnek olan Osman Ay,12516660_567414323415931_1540689420_o

İlçemizin sevilen esnaflarından birisi olan Osman Ay, Save the Children (Çocukları Koruyun) başlığı adı altında imza kampanyası başlattığını kamuoyu’na duyurdu. Ay, yaptığı açıklamada bu kampanyaya yurtiçinden ve yurt dışından oldukça ilgi olduğunu ifade ederek, duyarlı vatandaşlardan kampanyasına destek olmalarını istedi.

Duyarlı vatandaşlardan destek istiyor

Ay, yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi: “Save the Children Çocukları Koruyun başlığı adı altında tüm dünyadaki mülteci çocukları korumak için bir imza kampanyası başlattım. Yurt İçi ve Yurt dışından büyük bir destek gelmeye başladı. Bu Kampanyamıza Tüm dünyadaki duyarlı insanların canı gönülden destek vermelerini istiyorum. şimdiden herkese çok teşekkürlerimi sunuyorum. Değerli Dostlarım, her milletin hedefi, geleceğe iyi nesiller yetiştirmek, her anne babanın arzusu da yararlı çocuklara sahip olmaktır. Bu sebeple cemiyet ve aile yetişecek neslin üzerine ehemmiyetle eğilmek ihtiyacını duyar ve onu en güzel şekilde eğitmeyi gaye edinirler. Çocuk fiziki yapısı itibarıyla küçük bir insandır. Ama onun dünyası bambaşka olup kendine has bir alemi vardır. Çocuk her şeyden çok sevgi ve şefkat ister. 10bin mülteci çocuk Avrupa,da kayboldu…..Değerli kardeşlerim, etraflarında İslam cumhuriyetleri varken milyonlarca Müslümancın ,binlerce kilometre yürüyerek batıyı tercih etmesi İslam ülkelerinin ama hiçbirinin gelecek umudu vermemesindendir…işin acı özü budur. Avrupa değil. Avrupa sınırları içindeki ülkelere ulaşan 10binden fazla çocuk mültecinin kaybolduğunu söyleyen ay, europal rakamlarına göre sadece İtalya da 5bin ,İsveç te de bin çocuktan haber alınamıyor, yetkililer refakatsiz çocukların suç şebekelerinin öncelikli hedef haline geldiğini belirtiyor. Avrupa birliği polis teşkilatı europol 10binden fazla mülteci çocuğun Avrupa’ya ulaşmalarının ardından kaybolduğunu ve bunların çoğunun suç örgütlerinin ve insan kaçakçılarının eline düşmesinden endişe edildiğini açıkladı. Avrupa’nın maruz kaldığı göç dalgasıyla ilgili en derin problemlerden biriyle ilgili ilk kez emniyet birimlerince hazırlanan istatistikleri açıklayan europal direktörü Brian Donald, sadece İtalya, da 5bin , İsveç,te,de bin çocuğun kaybolduğunu bildirdi,merkezi İngiltere, de bulunan sivil toplum kuruluşu Save The Childeren’in çocukları koruyun rakamlarına göre geçen yıl 26 bin kadar refakatsiz çocuk Avrupa,ya giriş yaptı. Europol,da aynı süre zarfı içinde kıtaya gelen bir milyon civarındaki mültecinin yüzde 27,sinin çocuklardan oluştuğunu belirtiyor. komplike bir suç şebekesinin şimdi mültecileri hedef aldığı uyarısında bulunan europol yetkilisi, ister kayıtlı ,ister kayıtsız olsun, 270 bin çocuktan bahsediyoruz. bir kısmı aileleriyle beraber fakat yüksek bir oranın böyle olmayabileceğine dair kanıtlarımız var diye konuştu, The Guardian’ın pazar günleri çıkardığı nüshası olan the observer ise yetkilinin bu sözlerini kaybolan çocuk mülteci sayısının 10binin çok üstünde olabileceği şeklinde yorumladı. Çocuk mültecilerin çoğunluğundan haber alınamadığı ve kaybolduktan sonra başlarına ne geldiği hakkında çok az bilgi sahibi olunduğu ifade edildi. yanında velisi olmadan yola çıkmak durumunda kalan mülteci çocuklar kolaylıkla suç şebekelerinin eline düşüyor” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.