DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

UZUN, “ÇİÇEKLER ELİMİZDE PATLADI”

UZUN, “ÇİÇEKLER ELİMİZDE PATLADI”

Sevgililer Günü’nde dükkanlar sinek avladı seyyarlar kazandı2 3 4 1

İlçemizde 19 Mayıs Caddesi üzerinde bulunan Uzunoğlu Çiçekçilik sahibi Yunus Uzun, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde ilçe genelinde sokaklarda seyyar olarak çiçek satanlara tepki gösterdi ve onca emeklerinin sokaklarda tezgah açan kişiler yüzünden boşa gittiğini söyledi. Esnaf Yunus Uzun, “14 Şubat Sevgililer Günü’ne günler öncesinden hazırlandım ama ilçe dışından gelerek cadde ve sokaklarda seyyar çiçek satışı yapanlar yüzünden çiçeklerimiz elimizde kaldı. Çiçeklerimiz tabir-i Caizse elimizde patladı” diyerek tepkisini dile getirdi.

Uzun, “Seyyar satış yapanlar yüzünden çiçeklerimiz elimizde patladı”

İlçemizde çiçekçilik yapanlar esnaflar 14 Şubat Sevgililer Günü’nde adeta hayal kırıklığına uğradı. Hayal kırıklığına uğramalarının en büyük nedeni ilçemiz genelinde yasal olmadan tezgah açarak çiçek satan kişiler. Bu mağduriyeti yaşayanlardan birisi de ilçemizde 19 Mayıs Caddesi’nde vatandaşlara hizmet veren Uzunoğlu Çiçekçilik sahibi Yunus Uzun. Gazetemize içini döken ve çiçeklerinin 14 Şubat Sevgililer Günü’nde elinde kaldığını ifade eden Uzun, yaptığı açıklamada seyyar olarak çiçek satan kişilere adeta ateş püskürdü. Uzun, “Bizler 14 Şubat Sevgililer Günü için bir dünya yatırım yaptık. Fakat yatırımımızın karşılığını ne yazık ki alamadık. Sevgililer Gününde ilçe genelinde yasal olmadan, vergi vermeden satış yapanlar yüzünden ürünlerimiz tabir-i caizse elimizde patladı. Bizler devletimize vergimizi ödüyoruz ki satış yapabilelim diye. Bu işin zorluğunu ve çilesini bizler çekerken bunların emek hırsızlığına bari özel günlerde dur denmeli.”

“Yetkililer sesimizi duysun, bu tip kişilere özel günlerde satış yaptırılmasın”

Yetkililerden bu tip özel günlerde cadde ve sokaklara tezgah açtırılmamasını isteyen ve bu durumdan muzdarip olan Esnaf Yunus Uzun, “Bizler yetkililerden ve büyüklerimizden bu tip özel günlerde cadde ve sokaklarda çiçek satışı yapılmasına izin vermemelerini istiyoruz. Gölcük’te esnaflara sahip çıkılsın. Çünkü Gölcük dışından gelenler Gölcük’ün esnafını zor durumda bırakıyor. Hele 14 Şubat’ta ilçenin tam merkezine gelen bu tip kişiler bir de utanmayarak üstü açık arabada satış yapmış. Bunlar ne vergi verirler ne de emek çekerler. Bu işin emeğini de çilesini de biz esnaflar çekiyoruz. İnanın ben sadece kendi adıma konuşmuyorum. Çiçekçi dostlarımın adına da konuşuyorum. Bugün benim yaşadığım sıkıntıyı onlarda yaşadı.  Biraz önce bir müşterime 100 lira tutacak bir çiçek buketini 35 liraya sattım. Tek gülleri ücretsiz çocuklara dağıttım. 14 Şubat Sevgililer Günü’nde yaşadığımız bu mağduriyeti bir daha yaşamak istemiyoruz. Yetkililer lütfen bizi duysun” diyerek yaşadıkları zor durumu dile getirdi.

 

YORUMLAR

  1. Aysenur celik dedi ki:

    5 liralik cicekleri 25 liraya satrsaniz ozel gunun firsatindan yararlanmak istrseniz elinnizde patlar seyyari tasvip etmiyorum ama biraz makul olun!!!