DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Vekil Hürriyet Leyla Atakan’ı unutmadı

Vekil Hürriyet Leyla Atakan’ı unutmadı

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet yayınladığı basın açıklamasında 1971 yılında trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Belediye Başkanı Leyla Atakan’ı Belediye Başkanı Vekili İsmail Kolaylı, Belediye Meclisi üyesi Abdurrahman Yüksel ve Encümen üyesi gazeteci Feridun Özbay’ın 45. Ölüm yıldönümlerinde saygı, minnet ve rahmetle andığını belirtti.

“Leyla Atakan Efsane bir isimdi”

Fatma Kaplan HÅrriyetCHP Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan, yayınladığı mesajında, “Bazı kentler vardır. Sembol isimleriyle yaşar, sembol isimleriyle anılır. Türkiye’nin ilk kadın İl Başkanı ve doğrudan seçilen ilk kadın belediye başkanı olan Leyla Atakan da öyle bir isimdir. Talihsiz trafik kazasında hayatını kaybedene kadar kaldığı üç yıllık belediye başkanlığı süresince İzmit’te unutulmaz hizmetlere imza atmış ve ismini nesiller öteye taşımıştır. Toplum içindeki yeri ve önemi küçümsenmeyecek kadar büyük olan kadının, siyasette de ne kadar önemli işler başarabileceğinin en büyük kanıtı olmuştur. Atatürk devrimlerinin ve kadın haklarının somutlaşan en büyük örneği olarak tarihte yerini alan Leyla Atakan halkçı belediyecilik anlayışının da gelişmesine öncülük etmiştir.İzmit’in su sorunu çözen, imarı olmayan şehirde gecekondu önleme alanını oluşturan Leyla Atakan, 35 bin metrekarelik alanda Kocaeli Sanayi Fuarı’nı kurarak ne kadar ileri görüşlü olduğunu da göstermiş oldu. Günümüzde ismi efsane olarak telaffuz edilen belediye başkanımız Leyla Atakan 11 Şubat 1971 günü Gölcük’ten İzmit’e dönerken geçirdiği elim trafik kazası sonucu, beraberindeki Belediye Başkanı Vekili İsmail Kolaylı, Belediye Meclisi üyesi Abdurrahman Yüksel ve Encümen üyesi gazeteci Feridun Özbay ile beraber hayatını kaybetmiştir. Hizmetleriyle İzmit’i bir adım değil yüz adım ileriye taşıyan, siyasi tarihimizde önemli bir yere sahip, halkçı ve adil yönetim anlayışıyla günümüz siyasetçilerine örnek olan Leyla Atakan ve Belediye Başkanı Vekili İsmail Kolaylı, Belediye Meclisi üyesi Abdurrahman Yüksel ve Encümen üyesi gazeteci Feridun Özbay’ı ölümlerinin 45. yılında saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.