DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

YARHİSAR ZİYARETÇİ SAYISI 185.369 OLDU

YARHİSAR ZİYARETÇİ SAYISI 185.369 OLDU

Havaların ısınmasıyla ziyaretçi akınına uğrayan Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi, son gezilerle toplam 185.369 kişiye ev sahipliği yaptı.

Donanmada kırk yıl keşif karakol gemisi olarak görev yapmanın ardından 2005 yılında hizmet dışı kalan Yarhisar, 27 Ekim 2006 tarihinden itibaren Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi olarak karada hizmet veriyor. 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekat’ının Ege safhasına da katılmış gazi gemi olan Yarhisar, müze olarak sürdürdüğü ikinci görevinde de oldukça başarılı. Gölcük-Kavaklı sahilinde, karaya yerleştirilerek Gölcük Belediyesince müze gemi olarak hizmet veren Yarhisar, onuncu yılında rekor sayıya ulaştı.

YURT İÇİ VE YURT DIŞINDAN YOĞUN İLGİ VAR

31 Ocak 2016 Yarhisar gezi,haber foto (19) IMG_3603 IMG_4300 Mehmet babam,İsmet annem Yarhisar'da (7) 31 Ocak 2016 Yarhisar gezi,haber foto (17)1980-1985 yılları arasında T.C.G.Yarhisar’da makine astsubayı olarak görev yapmış olan müze gemi müdürü İlhan Akbulut, ziyaretler hakkında şu açıklamayı yaptı. “ Savaş gemilerinin ortalama ömrü kırk yıldır. Yarhisar, donanmamızda kırk yıl başarıyla görev yapmanın ardından, ikinci görevi olan müze gemi olarak ta; on yıldır yerli ve yabancı misafirlerimize hizmet vermektedir. Günlük yaptığımız istatistiklerle ülkemizin bir çok şehrinden ve yabancı ülkelerden misafirlerimize; donanma gemilerimizi, tarihimizi, kültürümüzü ve Gölcük’ümüzü tanıtıyoruz. Gölcük Belediyesi olarak önemli bir hizmet sunduğumuzun farkındayız. Toplam ziyaretçi sayımız her geçen gün artmakta. Hafta sonu gezileriyle birlikte toplam ziyaretçi sayımız 185.369 oldu” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.