DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Yeşilay eğitimlerini arttırmak için komisyon kuruldu

Yeşilay eğitimlerini arttırmak için komisyon kuruldu

Okullarda Yeşilay Eğitimlerinin arttırılması için Gebze’de TBM Yaygınlaştırma Eğitimleri Komisyonun Kuruldu.

“Yapılması gereken ne varsa onu yapmaya hazırız”

Komisyon Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mahmut Aşıkoğlu, Yeşilay Gebze Şubesi Genel Sekreteri Bilal Başkonuş, Gebze Rehberlik Araştırma Müdürü Mesut Yıldırım, Gebze Halk Eğiti Müdür Yardımcısı Çağlar Çelik, İlçe TBM Formatörü Merve Ünveren tarafından oluşturuldu.

Şube Müdürü Aşıkoğlu “ Yeşilay Genel Merkezi ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan TBM (Türkiye Bağımlılıkla mücadele eğitimleri ) Projesinin Gebze de yaygınlaştırılması için toplandık. Amacımız öğrencilerimizin bağımlılık yapan maddelerden uzak durmalarını sağlamaktır. Bunun için yapılması gereken ne varsa Gebze İlçe Milli Eğitimi olarak yapmaya hazırız” dedi.

“Amacımız Rehber öğretmenlerin motivasyonunu, verilen eğitim sayılarını ve eğitimin kalitesini arttırmaktır”

IMG-20160217-WA0001 IMG-20160217-WA0002Yeşilay Şube Sekreteri Bilal Başkonuş ise “Yeşilay eğitimlerinin amacı bağımlı olmayan bireylerin bağımlılık sürecine girme riskini en aza indirmektir. Bu kapsamında tütün bağımlılığı, alkol bağımlılığı, madde bağımlılığı, teknoloji bağımlılığı ve sağlıklı yaşam alanlarında yaş gruplarına göre hazırlanmış 18 modülden oluşan bir eğitim modülü ilçemiz rehber öğretmenleri tarafından okullarda öğrencilerimizi verilecektir. Amacımız Rehber öğretmenlerin motivasyonunu, verilen eğitim sayılarını ve eğitimin kalitesini arttırmaktır” dedi. Komisyon bu konuda gerekli tedbir ve kararlar alarak uygulamaya geçilmesi için çalışmalara başladı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.