DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

58 YILDIR AKAN YAŞLAR

58 YILDIR AKAN YAŞLAR
1 Mart Üsküdar Faciası Şehitleri anıldıûaban AktÅrkoßlu faciayç anlattç 1 ee üehit yakçnlarç duygulu anlar yaüadç 5 üehit yakçnlarç iáe 4 1. e DSC_3089 DSC_3098 iá 1 iá 2 iá 3 iáe 6
????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

iáe 10 iáe 11 iáe8

1 Mart 1958 yılında Meydana gelen 392 kişinin hayatını kaybettiği Üsküdar Vapur Faciası şehitleri Gölcükte 1 Mart Şehitlik mezarlığında tertip edilen törenle bir kez daha rahmetle anıldı. Gölcük ve çevresindeki belde ve ilçelerden ağırlığı öğrencilerin oluşturduğu yolcuları taşıyan Üsküdar Vapurunun, Petrol Ofisi tesisleri karşısında şiddetli lodosta batması sonucu 392 kişi hayatını kaybetmişti.

Şehitler anıldı

Vapur faciasının 58. yıldönümünde Gölcük Belediyesi tarafından tertip edilen anma programları Gölcük Şehitlik mezarlığında yapılan törenle şehitler bir kez daha rahmetle anıldılar.

Protokol mozoleye çelenk bıraktı

Gölcük Şehitlik mezarlığında yapılan tören programı Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı ve Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’in Şehitler Mezarlığında mozoleye çelenk sunumu yapmasıyla başlarken akabinde Saygı duruşu gerçekleştirildi.

Protokol konuşmalarında “Şehitlerimizi unutmayacağız” dedi

Törende bir konuşma yapan, Belediye Başkan’ı Ellibeş, yaptığı konuşmada, “1 Mart 1958 yılında meydana gelen ve Türk Denizcilik tarihine geçen bu büyük faciada hayatlarını kaybeden şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, şehit ailelerinin yakınlarına sabırlar diliyorum. Onları hiç unutmadık, unutturmayacağız” dedi. Başkan Ellibeş, bu facia Türkiye’nin yakın tarihindeki en büyük deniz faciası olduğunu belirtti. Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcıda kısa bir konuşma yaparak hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet geride kalan ailelerine de saburlar diliyorum. Allah bir daha böylesi acılar yaşatmasın dedi.

Din görevlilerinden şehitlere Kur’an-ı Kerim tilaveti

Anma töreninde Gölcük İlçe Müftülüğüne bağlı din görevlileri Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunurken, Gölcük İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı Anma törenine katılan Protokol ve tüm katılımcılarla birlikte dua yaptırdı. Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı ve Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş başta olmak üzere Protokol şehitlerin mezarlarına birlikte birer kırmızı karanfil bıraktılar.

İlçemizin önemli isimleri yoğun katılım sağladı

Gölcük Belediyesi 1 Mart Üsküdar Şehitliğinde yapılan törene Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu ve İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı başta olmak üzere, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, ilçemizin siyasi parti başkanları ve temsilcileri, Şehit yakınları, Vatandaşlar, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Örgütlerinin Başkan ve Yöneticileri, Oda Başkanları ve temsilcileri, Mahalle Muhtarları, Belediye ve Belediye Meclis Üyeleri, Gölcük Belediyesi Birim Müdürleri katıldılar.

Programa katılanlara şekerler ikram edildi

Şehitlik Mezarlığında yapılan anma töreni sonunda Gölcük Belediyesi Tarafından hazırlanan Şekerler Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve görevli personeller tarafından katılımcılara ikram edildi.

Aktürkoğlu, “Bu acıyı hala derinden yaşıyorum”

1 Mart Üsküdar Vapur Faciası’nın 58. Yıldönümünde şehit olan 392 öğrenci ilçemizde Gölcük Belediyesi’nin 1 Mart Şehitlik Mezarlığı’nda gerçekleştirdiği program ile anıldı. Programda şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Dualar okundu. Program sonunda Eski Gölcük Belediye Başkanı Şaban Aktürkoğlu 1 Mart Üsküdar Vapur Faciası’ndan kurtulduğu o anısını ve o gün yaşananları anlattı.

“Allah böyle acıları bir daha ülkemize yaşatmasın”

58 yıl önce yaşanılan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin en acı sivil deniz kazası olan Üsküdar Vapur Faciası’nın tanıklarından birisi olan Şaban Aktürkoğlu, yaşanan faciayı şu sözlerle anlattı: “Bugün gerçekten ülkemiz açısından derin üzüntü duyduğumuz gün. Yaklaşık 400 öğrencinin hayatını kaybederek şehit olduğu büyük facianın acısını hala yaşamaktayım. Ben o gün vapura binmemiştim fakat birçok tanıdığım arkadaşım faciada ne yazık ki hayatını kaybetti. İnanın o vapurun içinde olanların birçoğu yüzme biliyordu fakat havanın soğuk olması ve denizde uzun kalmaları nedeniyle birçok öğrenci arkadaşımız şehit olmuştu. Allah bir daha böyle büyük acıları ülkemize yaşatmasın” dedi.

Şehit yakınları, “Bugün ne desek ne konuşsak gerçekten sözlerimiz boğazımızdan çıkmıyor”

Daha sonra Üsküdar Faciası’nda hayatını kaybeden şehitlerimizin yakınları, “Bugün ne desek ne konuşsak gerçekten sözlerimiz boğazımızdan çıkmıyor. 58 yıl önce yaşan Üsküdar Vapur Faciası’nda yakınlarımızı kaybetmenin derin üzüntüsünü ilk günmüş gibi yaşıyoruz. Allah mekanlarını cennet eylesin. Bu ülke inşallah bir daha böyle acılar yaşamaz. Eğitimlerini tamamlamak için okullarına giderken yaşanan facia sonrasında 400’e yakın öğrencinin hayatını kaybetmesi tarihte her zaman yerini alacaktır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.