DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Başkan ‘’Yeni Anayasa Türkiye için elzemdir’’

Başkan ‘’Yeni Anayasa Türkiye için elzemdir’’

STK’larla buluşmalarına aralıksız devam eden Başkan Karaosmanoğlu, dernek ve vakıfların üzerindeki sorumlulukların ağır bir yükü olduğunu vurguladı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileriyle buluşmalarını aralıksız sürdürüyor. İzmit çalışma ofisinde toplumun her kesiminden misafirleriyle dünya, ülke ve kentin gelişmelerini değerlendirerek, güçlü bir duruş sergilenmesini isteyen Başkan Karaosmanoğlu, “Ortadoğu’da yaşanan gelişmeler, sınırlarımız etrafında var olan durum ve bunun yanında Avrupa Birliği ilişkileri konusunda gelinen son nokta vatandaşımız ve STK’lar tarafından da iyi analiz edilmelidir. Aynı zamanda sivil bir anayasa yapma arzusundaki hükümetimizin aldığı pozisyon takdirle karşılanmalı, STK’lar da her platformda yeni Anayasa yapma sürecindeki meclisi desteklemelidir. Yeni Anayasa, Türkiye için elzemdir” dedi.

“İSTİŞARE DOĞRUYU BULDURUR”

Alikahya Ordu Düzyayla Derneği Başkanı Kamil Akgün, Öksüzoğulları Derneği Başkanı Fatih Öksüz, Yesevi Ocağı Dernek Başkanı Engin Sönmez ve Sima Karadenizliler Vakfı Başkanı Orhan Bayramin ile yönetimlerini konuk eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, birbirinden farklı birçok konuyu misafirleriyle istişare etti. Gençlik hareketinden Bilgievlerine, sosyal sorumluluk projelerinden geçmişe sahip çıkılması adına birçok başlığın konuşulduğu birliktelikte, planlanan her doğru işte kent dinamiklerinin yanında olduğunu belirten Başkan Karaosmanoğlu, “İnsanımızın yararına güzel işler yapmalısınız. Yavrularımızın geleceğe hazırlanabileceği mekânların olması onların tehlikeli gördüğümüz yerlerden uzak kalmasına olanak sağlayacaktır. Gençlerimizin doğru yetişmesini önemsemeliyiz, çünkü gençlerin kalbi boş bırakılamaz aksi halde zehirlenir” şeklinde konuştu.

TARİHİ DEĞERLERİMİZİ VE YARDIMLAŞMAYI ÖNEMSEYECEĞİZ

Görüşmelerde UNESCO’nun 2016 yılını “Hoca Ahmed Yesevi Yılı” ilan etmesinin önemine de vurgu yapılırken, tarihi değerlerimizin ve özellikle günümüzde en çok hissedilen yardımlaşma konusunda daha duyarlı olunmasını özellikle Başkan Karaosmanoğlu tarafından istenirken, “Kurulan hiçbir dernek, gerek tabela gerekse oyun salonu kullanılmak üzere hayata geçmemelidir. Hizmet ve proje üretmeli bunu da üyeleriyle birlikte başarmalıdır. Bu yapılırsa üyelerin bağlılıkları artar ve ortaya bereketli işler çıkar. Tarihimizde vakıf ve dernek hizmetlerinin nasıl yapıldığı çok güzel örneklerle karşımızda durmaktadır” diyerek sözlerini tamamladı.

2 3 4 sİMA dOĞU kARADENİZLİLER VAKFI 1

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.