DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

“BENZİNE GELEN ZAM 2 AŞAĞI 10 YUKARI”

“BENZİNE GELEN ZAM 2 AŞAĞI 10 YUKARI”
11.03.2016
1.453
A+
A-

Benzin zammına Taksi Şoförlerinden farklı düşünceler

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Ülkemizde benzin fiyatlarına gelen zam vatandaşların olduğu kadar taksi şoförlerinin de belini büküyor. İlçemizin değerli taksi şoförleri benzine gelen zam hakkında düşüncelerini dile getirdi. Bazı taksi şoförleri gelen zammın yüklerini arttırdığını belirtirken, bazı şoförler gelen zammın normal olduğunu ifade etti.

“Benzine gelen zam 2 aşağı 10 yukarı”

İlçemizin değerli taksi duraklarından Bizim Taksi çalışanlarından Turhan Özgül, benzine gelen zammı 2 aşağıya 10 yukarı olarak değerlendirdi. Özgül, yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi: “Benzine gelen zammı olumlu bulmamız imkansız. Gelen zamlar biz taksi şoförlerinin de belini büküyor. Benzine zam ya da indirim ayda bir kere yapılsın. Zamlar ne yazık ki 2 aşağı 10 yukarı yapılıyor. Zamlar aslında bizi değil vatandaşı zorluyor. Yani olan vatandaşa oluyor. Gelen zamlardan ötürü ne yazık ki vatandaşa indirim uygulayamıyoruz. Bizler devletimizden sadece belirli oranda, yani bizi zorlamayacak, vatandaşı sıkıntıya sokmayacak oranda zam yapılsın. Bir ayda benzine iki üç defa yapılan zam hepimizi zor durumda bırakıyor” dedi.

Zer, “Allah hepimizin yardımcısı olsun, işimiz çok zor”

Saray Taksi çalışanlarından Yasin Zer, benzine yapılan zamlar hakkında şu sözleri dile getirdi: “Gelen zamlar bizi de doğal olarak zorluyor. Benzine zam gelmemesi yüzümüzü güldürür. Ama şu anda böyle bir duruma imkan yok. Ben devletimizden vatandaşlarına verdiği maaş oranında, kazançları oranında benzine olsun diğer ürünlere olsun zam yapmalarını istiyorum. Sonuçta bugün ülkemizde vatandaşlardan alınan vergilerin durumu da ortada. Gelecek konusunda Allah hepimizin yardımcısı olsun. Bizim işler kış münasebetiyle durgun. Kış zamanlarında genelde işler böyle durgun olur. Yani Kış ayı dert ayı. Benzine gelen zamlar konusunda düşüncem ortada” şeklinde konuştu.

Şen, “Ülkemizde hangi ürüne zam gelmiyor ki benzine zam gelmesin”

İlçemizin sevilen Taksi Şoförlerinden İsmail Şen ile yaptığımız röportajda Şen, benzine gelen zamlar konusunda şu düşüncelerini dile getirdi: “Ülkemizde hangi ürüne zam gelmiyor ki benzine de gelmesin. Benzine gelen her zam bizi olduğu kadar vatandaşı da sıkıntıya düşürüyor. Vatandaşın cebinden çıkan para da zamlar yüzünden artıyor. İlçemizde Taksimetre fiyatları 2-3 yıldır aynı. Bizler de çoğunlukla müşterilerimize fiyat tarifesi uyguluyoruz. Yaşam şartları ortada. Zamlar vatandaşa verilen maaşlar oranında olursa, sıkıntılar o derece azalır” dedi.

Bat, “Yapılan zam tabi ki de hepimizi zorluyor ama devletin kararı yapılacak bir şey yok”

İlçemizin sevilen Taksi Duraklarından birisi olan Deniz Taksi çalışanlarından Temel Bat, yaptığı açıklamasında şu sözleri dile getirdi: “Benzine gelen zam olması gerekendi. Sonuçta diğer ürünlere de zam geliyor. Keşke hiçbir ürüne zam gelmese fakat böyle bir şeyin olması imkansız. Bizler 2-3 yıldır aynı fiyat tarifesi ile vatandaşlara hizmet veriyoruz. Zammın bir ayda hangi oranda yapılacağını daha önceden kestirmek zor.Bu yüzden bir ayda benzine ya da diğer ürünlere gelecek zamlar birleştirilemez. Yapılan zam tabi ki de hepimizi zorluyor ama devletin kararı yapılacak bir şey yok. Şu anda kış mevsiminde olmamızdan ötürü işlerimiz durgun ama bizler işimizden memnunuz” dedi.

Karaosmanoğlu, “Gelen zammı normal karşılıyorum”

Taksi Çalışanı Naci Karaosmanoğlu, benzine kuruş hesabıyla yapılan zamların kendilerini etkilemediğini ifade ederek, şunları dile getirdi: “Gelen zammı normal karşılıyorum. Sonuçta kuruş hesabıyla yapılan zam bizi etkilemiyor. Zam gelmese çok iyi olurdu, kardan zarar etmezdik. Bizim için şu anda zarara çalıştığımız yok. Mesela hükümet ticari çalışanlara bir kart verebilir. Bu kartla taksi şoförleri anlaşmalı benzin istasyonlarından indirimli benzin alabilir. Bu da biz taksi şoförlerine güzel bir destek olurdu” diyerek açıklamalarını bitirdi.

Arif ÖZTOK

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.