DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

CHP’li Gençler Ensar Vakfı hakkında suç duyurusunda bulundu

CHP’li Gençler Ensar Vakfı hakkında suç duyurusunda bulundu

chp genálik

CHP İl Gençlik Kolları, Kocaeli Adliyesi’ne gelerek Karaman’da yaşanan olaylara ilişkin bir basın açıklaması yapıp Ensar Vakfı hakkında suç duyurusunda bulunarak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nu insanlığa davet etti

CHP İl Gençlik Kolları Yönetimi Kocaeli Adliyesi önünde düzenledikleri basın açıklaması ile geçtiğimiz hafta Karaman’da Ensar Vakfı ve Karaman İmam Hatip Mezunları Derneği’ne ait öğrenci evlerinde yaşanan cinsel istismar olaylarına tepki gösterdi. Başta İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Erinç olmak üzere Adliye’ye gelen CHP’li gençler önce Ensar Vakfı için suç duyurusunda bulundu ardından basın açıklaması gerçekleştirdi.  Grup adına açıklamayı okuyan CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Erinç, “Sayın bakanı siyasi sorumluluğa ve daha önemlisi insanlığa davet ediyoruz” dedi.

“Ensar Vakfı güven sarsmıştır”

Erinç yaptığı açıklamada, “Karaman’da Ensar Vakfı ve Karaman İmam Hatip Mezunları Derneği’ne ait öğrenci evlerinde kalan küçük çocuklara vakıfta ve bir ilkokulda öğretmenlik yapan kişi cinsel istismar fiilini işlediği gerekçesi ile tutuklandı. Soruşturma sadece cinsel istismar fiilini işleyen kişi hakkında yürütülmektedir. Halbuki istismar fiilinin mağduru küçükler, Ensar Vakfı, KAİMDER ve bu tüzel kişiliklerin üyelerinin gözetiminde barınma ihtiyaçlarını gidermektedir. Barınma işini üstlenmiş gerçek ve tüzel kişiliklerin küçüklerin bakım ve gözetim yükümlüğü altında olduğu açıktır” dedi.

“Sayın Bakan’ın yaptığı açıklama kabul edilemez” 

Erinç, “Bu kişilerin yaşadığı çocukların yaşadığı istismarı bilmemeleri düşünülemez Bu durumda küçükleri eve yerleştiren ve bakım sorumluluğu altında bulunan kişiler, 5237 sayılı yasanın 39’ncu maddesinde ki hüküm çerçevesinde ceza sorumluluğu altındadır. Görevi o çocukları korumak olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’nın yaptığı açıklama malum olayın bir daha yaşanmasından dolayı meşrulaştırmaya çalıştığının göstergesidir ve kabul edilemez bir açıklamadır. Düşünün ki bir vakfa emanet edilen çocuklar istismar ediliyor. Bakan çocukları korumak yerine vakfı korumayı tercih ediyor. Bunun telaşını düşünüyor. Bakanlıklar bugün kendi siyasi sorumluluklarını ve  görevlerini kendine yakın olan vakıflara teslim etmiş durumdalar” şeklinde konuştu.

“Bu olayın takipçisi olacağız” 

“Vakıfların çıkarlarını ve itibarlarını da çocuklarımızın sağlığı ve güvenliğinden daha öncelikli görüyorlar” diyen Erinç, “Sayın bakana siyasi sorumluluğa ve daha önemlisi insanlığa davet ediyoruz. Böylesine içimizi acıtan yüreğimizi kanatan bir olay ile ilgili söylenecek fazla bir şey yoktur. Sorumlular bellidir. Zihni kapalı sözüm ona öğretmenler ufacık bedenlerden çıkar elde etmiştir. Bu ülkemiz adına büyük bir utançtır. Bakanın yapmış olduğu talihsiz açıklama ise olayın trajedisini daha da derinleştirmiştir. Bizler kardeşlerimiz için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Kardeşlerimizin güvenliğinin yakından takipçisi olacağız. Olayın üstünün örtülmesine izin vermeyeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.