DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Değerler Eğitimi İçin Toplandı

Değerler Eğitimi İçin Toplandı

Nuh Çimento İmam Hatip Ortaokulu, IMG_20160229_183000 IMG_20160229_201004 IMG_20160229_201034 IMG_20160229_201110

İzmit Nuh Çimento İmam Hatip Ortaokulu Aile Birliği, okulda uygulanan Değerler Eğitimini görüşmek üzere toplandı.

SEKA Park Otelde düzenlenen yemekli toplantıya; İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muhterem Aktaş, İmam Hatip okulları koordinatörü Mesut Barış, Okul Müdürü Muhammet Kamil Kavak, okula yeni atanan müdür yardımcısı Canan Candan Çiçek, okuldaki meslek dersi öğretmenleri, Okul Aile Birliği Başkanı İsa Solakoğlu ve Aile Birliği üyeleri katıldı.

Sıcak ve samimi bir ortamda geçen toplantıda söz alan Okul Aile Birliği Başkanı İsa Solakoğlu konuşmasında “ bu akşam burada toplanmamızın amacı, okulda uygulanan değerler eğitimi, meslek derslerinin öğrencilere sevdirilmesi, öğretmen, öğrenci ve veli ilişkileri, öğrencilere yönelik yapılacak sosyal ve kültürel çalışmalar, eğitim kalitesinin arttırılması ve imam hatip ruhunun yakalanması için yapılacakları görüşmek” dedi.

Aile Birliği Başkanından sonra söz alan okul müdürü Muhammet Kamil Kavak “ Öğretmen, veli ve bizler çocuklardan çok şey bekliyoruz. Bazen onların bir çocuk olduğunu unutuyoruz. Bu çocukların bu yaşlarda okulu, öğretmeni ve dersleri sevmesi başlı başına bir iştir. Bizlerin görevi bu yaştaki çocuklara iyiyi, doğruyu ve güzeli en basit ve anlaşılabilir bir şekilde öğretebilmektir” dedi.

Daha sonra öğretmenler ve Aile Birliği Üyeleri de tek tek söz alıp istek ve önerilerinin dile getirdiler. Toplantı boyunca konuşulanları tek tek not alan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muhterem Aktaş ” Rabbimize şükürler olsun ki bizleri böyle güzel bir ortamda, hayırlı işleri konuşmak üzere buluşturdu. Öncelikle öğrencilerimizin yetişmesi için samimiyet ve azimle görev yapan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Öğretmenlik annelikten sonraki en kutsal görevdir ve idealist bir öğretmenin 24 saati okul ve öğrencileri ile doludur. Okulunuzun çalışmalarını yakinen takip ediyorum. Uyumlu ve özverili bir kadronuz ve çok iyi çalışan örnek bir Okul Aile Birliğiniz var. Sizler bu ekiple daha iyi şeyleri yapabilirsiniz. Bunun için bizlere düşen her hangi bir görev varsa her zaman yanınızdayız” diyerek sözlerini noktaladı.

Toplantı sonunda söz alan İmam Hatip Okulları Koordinatörü Mesut Barış “Bu gün İmam Hatiplerimizin sorunu eğitim kalitesini arttırmak ve İmam Hatip ruhunu diri ve canlı tutmaktır. Bu camia bir çok zorluklardan geçti ve azim ve inançla bu günlere geldi. Biz büyük bir aileyiz ve çocuklarımız ve okulumuz için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” dedi.

Son olarak Mesut Barış beyin yanında getirdiği “Mediha Öğretmenin – Annem Gibi Kokuyorsun Öğretmenim” konulu yazısını okulda meslek derslerine yeni girmeye başlayan Orhan Cami İmam Hatibi Kenan Yılmaz tarafından okundu. Okunan bu duygu yüklü hikaye toplantıya katılanları farklı bir aleme alıp götürdü ve dinleyen herkesi ağlattı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.