DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Dini, milli birlik ve beraberlik ülkemiz açısından çok önemli

Dini, milli birlik ve beraberlik ülkemiz açısından çok önemli

İlçemizin sevilen esnaflarından birisi olan Osman Ay, yaptığı açıklamada Dini, milli birlik ve beraberliğin ülkemiz açısından çok önemli olduğunu belirtti.

12752020_578350188989011_1508443429_oAy, “İslam’ın fethi ,ülkemizin birlik ve dirilişi için yapabileceğimiz kadar en son gayret ile nasrunminallahi ve fethunkarib ayeticelilesini çekebileceğimiz kadar yapmaya bütün din kardeşlerimi davet ediyorum. Değerli kardeşlerim, bir milletin en başta sahip olması icab eden husus, birlik ve beraberlik halinde yaşamasıdır. Birlik ruhunu kaybeden cemiyetler, herşeylerini kaybetmek zorunda kalırlar. Fertleri birbirine düşmüş milletler yok olup gitmişlerdir. Tarih bunun şahididir. Onun için dinimiz birlik ve beraberliğin korunması , fitne ve tefrikanın felaketi üzerinde önemle durmaktadır. Müslüman olarak dinimizin bu konuda emir ve yasaklarına riayet edersek ,milletçe huzur ve saadet içinde yaşayabiliriz. Bu sayede yüce Allah’ın rızasına ve Ahirette ebedi mükafatlarına kavuşmuş oluruz. Müslümanlar birbirinin kardeşidir. Birbirleriyle dostça ve kardeşce geçinmeleri gerekir. Değerli kardeşlerim, aramızdaki kardeşlik ,sevgi ve saygı bağlarının kopmaması, huzur ve saadet içinde yaşayabilmemiz için Rasulü Ekrem, müminlerin birbirlerine karşı nasıl davranmaları gerektiğini bakınız nasıl açıklıyorlar,mümin uysaldır, kendisi ile ünsiyet edilir, hoş geçinmeyen ve kendisi ile hoş geçinilmeyen kimsede hayır yoktur buyurmaktadırlar..konulmuş olan nizamlara itaat etmemek ,topluluktan ayrılmak veya cemiyetin düzen ve birliğini bozmak, peygamberimize göre büyük suçtur. Bu sebeble Allah’ın elçisi, her kim, itaatten çıkar ve topluluktan ayrılırda bu hal üzere ölürse ,o kişi cahiliyet ölümü ile ölmüş olur. Girdiği cemiyetlerde itimat ve emniyet, hürmet ve muhabbet, şefkat ve merhamet, vahdet ve mavenet, dostluk ve kardeşlik, hüsn-ü zan ve çalışma gibi her türlü ahlaki güzellikleri ortadan kaldıran tefrika belasını istiklal marşımızın şairi de şöylece dile getiriyor, en büyük düşmanıdır ruh-i nebi tefrikanın .adı batsın ,onu İslam’a sokan kalkabanın. Girmeden tefrika bir millete , düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez. Sen, ben, desin efrad, aradan vahdet-i kaldır. Milletler için işte kıyamet o zamandır. Değerli kardeşlerim, hz. Peygamber s.a.v.de bizlere şu emirleri vermektedirler. Sakın, birbirinize düşman olup buğuz etmeyiniz. Birbirinize hased etmeyiniz. Birbirinizden yüz çevirip ayrılmayınız. Ey Allah’ın kulları birbirinizle kardeş olunuz.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.