DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

DÖNER SERMAYELER MAAŞ GİBİ MÜKTESEP HAK SAYILMALI”

DÖNER SERMAYELER MAAŞ GİBİ MÜKTESEP HAK SAYILMALI”

DSC_01 DSC_03 Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, KOÜ Tıp Fakültesi, Kocaeli Devlet Hastanesi, Göçlük Necati Çelik Devlet Hastanesi Temsilcileri ile toplantı yaptı.

“Döner Sermaye Dağıtım Oranları Yükseltilmelidir”

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Şube Başkan Yardımcısı Saniye Yıldıran, Sema Gümüş, Umut Birol, Gölcük Kurucu Şube Başkanı Cemal Çavuşoğlu, Gölcük Toplum Sağlığı İş Yeri Baş Temsilcisi İbrahim Er, İzmit İlce Temsilcisi Ercan ÖZTÜRK, KOÜ Tıp Fakültesi İş Yeri Baş Temsilcisi Burcu Yıldırım, Temsilci Melehat Gün İşık Bayraktar, Ebru Demirörs,  Ayşe Dalgıç Gülen, Hüseyin Savaş, Yalcın Gül, Kocaeli Devlet Hastanesi İş Yeri Baş Temsilcisi Hülya Karaca, Temsilci Arif Çaylak, Olcay İçöz, Mustafa Bayat, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Baş Temsilci Osman Kılıç, Temsilci Orhan Gazi Gencal, Emine Beşir ile birlikte toplantı  yaptı. Çalışama hayatındaki gelişmeler ile ilgili temsilcileri bilgilendirdi. Gölcük kurucu Şube Başkan Cemal Çavuşoğlu’nun emekliye ayrılması nedeniyle hüzünlü olduklarını söyleyen Şube Başkanı Çeker kurumlarda görev yapan sağlık çalışanlarına dağıtılan döner sermayelerin oranlarının yükseltilmesi hakkında açıklama yaparak, Döner sermaye dağıtım oranları yükseltilmelidir dedi.

 

 

“Çavuşoğlu’na Hizmetleri İçin Teşekkür”

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Türk Sağlık Sen Göçlük Kurucu Başkanı Cemal Cavuşoğlu’nun emekliye ayrılması nedeniyle Cavuşoğlu’na hizmetleri için teşekkür belgesi verdi. Çeker; Memur sendikacılığının ne demek olduğunu kimse bilmez iken genelgeler çerçevesin de kurulan sendikalara memurlar üye olmaya korkan iken sayın Çavuş oğlu hak arama mücadelesinde en ön saflarda yer almıştır. Sendikal kültürün yerleşmesinde, gelişmesinde kamu çalışanlarının ekonomik sosyal haklarının korunması ve geliştirilmesi mücadelesinde Sayın Çavuşoğlu’nun önemli katkıları olmuştur. Diyen Çeker; Her ne kadar aktif çalışma hayatını sonlandırsa da kendisi sendikamız için bir değerdir. Tecrübelerinden ve deneyimlerinden faydalanmak için zaman zaman kapısını çalacağız. Kendisi ve fikirleri sendikamız için önemlidir. Her ne kadar aktif çalışma hayatının içinde olmasa da, Emek mücadelesinde alanlarda bizi yalnız bırakmayacaktır. Çavuşoğlu’na bundan sonraki yaşamında sevdikleri ile birlikte mutluluklar dilerim” Dedi.

 

 

“Döner Sermayeler Maaş Gibi Müktesep Hak Sayılmalı”

Şube Başkanı Çeker; Devlet hastaneleri ikinci basamak sağlık kuruluşlarıdır. Kurumların elde etmiş olduğu ekonomik değerin belli bir kısmı çalışana döner sermaye adı altında dağıtılmaktadır. İyen Çeker; Döner sermayeler maaş gibi müktesep hak olmadığı için çalışanlar kendilerini tedirgin ve huzursuz hissetmektedirler. Döner sermayelerin çalışana adaletli dağıtılmadığına inanmaktalar, buda çalışma barışına olumsuz etki yaptığı gibi, kurumu sahiplenme duygusunu zayıflatmaktadır. Dedi. Başkan Çeker; Bunun için döner sermayelerin maaş gibi müktesep hak sayılması için yasal düzenlemenin bir an önce hayata geçirilmesi ve dağıtım oranlarının artırılması için gerekli düzenlemeler acilen hayata geçirilmelidir. Dedi.

 

“Üniversite Hastanelerinin Döner Sermaye Puanları Artırılmalıdır”

Şube Başkanı Çeker; Kurumlarda dağıtılan döner sermaye oranlarının yükseltilmesi gerektiğini söyleyerek, Tıp Fakültesi hastaneleri Üçüncü basamak yataklı tedavi kurumlarıdır. Devlet hastanelerinde sorununa çözüm bulamayan hastaların müracaat ettikleri kurum olduğundan bu kurumların iş yükü yoğun, çalışanlar sürekli stres altındadır. Bu nedenle Üniversite hastanelerinin döner sermaye puanları artırılmalıdır. Dedi. Döner sermaye komisyonu kurulmalı, çalışanların temsilcileri komisyonlarda olmalıdır. Dedi. Çeker; Özür gurubu tayinlerde muafa katlarda sorun çıkarılmamalı, personel eksiklikleri giderilmeli, Genel bütçeden kaynak aktarılmalıdır. Dedi.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.