DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Endonezyalı kültür elçisi ülkesine dönüyor

Endonezyalı kültür elçisi ülkesine dönüyor

IMG_4708 uluslararasç îßrenci birimi ile endonezyalç îßrenci uluslararasç îßrenci biriminin îßrenciye ettißi hediye Endonezyalç îßrenci, el yapçmç mÅzik aleti hakkçnda Raüit Fidana bilgi veriyorKocaeli Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimini tamamlayan Endonezyalı öğrenci, kültür elçisi olarak ülkesine geri dönüyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü Uluslararası Öğrenciler Birimi, yabancı ülkelerden ilimize üniversite eğitimi için gelen öğrencilerin her alanda yanında olmaya devam ediyor. Kocaeli Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimi alan Endonezyalı Achmad Sofwan da, ilimizdeki eğitim süreci boyunca, Uluslararası Öğrenciler Birimi ile sürekli irtibat halinde oldu. Sofwan, Kocaeli’nde olduğu süre boyunca kendisine ve arkadaşlarına gösterdikleri yakın ilgiden dolayı Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.

 BÜYÜKŞEHİR HER ZAMAN YANIMIZDA OLDU

Yaklaşık üç yıl önce Türkiye’ye geldiğini söyleyen Sofwan, “Başka bir ilde bir yıl Türkçe hazırlık okuduktan sonra Kocaeli’ne geldim. Burada geçirdiğim süre içerisinde gerek okulda, gerekse sosyal hayatta çok güzel arkadaşlar edindim. Kocaeli’nde belediyeler ve sivil toplum kuruluşları bizi çok sıcak karşıladı. Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Öğrenci Birimi’ndeki arkadaşlar bizimle çok yakından ilgilendiler. Çözemeyeceğimiz bir sıkıntımız olduğunda onlara başvurduk ve bizi hiçbir zaman geri çevirmediler” ifadesini kullandı.

 KOCAELİ’DEN KÜLTÜR ELÇİSİ OLARAK AYRILDI

Kocaeli’nde eğitim gördüğü süre içerisinde, burada yaşadıklarından çok mutlu olduğunu belirten Endonezyalı öğrenci Sofwan, “Buraya çok alıştım. Artık eğitimimi tamamladım ve ülkeme dönmem gerekiyor. Buradan ayrılmak bana çok zor gelecek, biliyorum. Bundan sonra Türkiye ile Endonezya arasındaki kültür elçilerinden birisi olacağım. Burayı hep iyi şekilde hatırlayacağım” şeklinde konuştu.

 FİDAN, ÜLKESİNE UĞURLADI

Endonezyalı öğrenci, Uluslararası Öğrenci Birim sorumlusu Cüneyt Arı ile birlikte Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Raşit Fidan’ı ziyaret ederek, kendileri için yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Yabancı ülkelerden eğitim için gelen öğrencilere her zaman kapılarının açık olduğunu belirten Daire Başkanı Fidan, “Sizleri ilimizde ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Gençliğimize yaptığımız hizmetlerin yanı sıra yurt dışından eğitim için ilimize gelen öğrencilere de hizmetlerimizi aksatmadan devam edeceğiz. Buradaki eğitim hayatını tamamlayarak ülkesine dönecek olan Achmad kardeşimize de bundan sonraki hayatında başarılar dilerim” dedi. Endonezyalı öğrenci Achmad Sofwan, Daire Başkanı Fidan’a ahşap oymacılığı tekniğiyle yapılan yöresel bir çalgı hediye etti.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.