DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gazi Mustafa Kemal ve Rafet Karacan bulvarlarında tramvay alt yapısı başladı

Gazi Mustafa Kemal ve Rafet Karacan bulvarlarında tramvay alt yapısı başladı

Tramvay hattı boyunca yer alan Gazi Mustafa Kemal ve Şehit Rafet Karacan bulvarlarında alt yapı deplase çalışmalarına başlandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Akçaray tramvay projesinde Yahya Kaptan’da rayların döşenmesi çalışmaları devam ederken, alt yapıda Bekirpaşa Yenişehir Mahallesi’ne geçildi. Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’ndan itibaren başlayan çalışmada ilk olarak alt yapıda deplase işleri yapılacak. Eş zamanlı olarak Şehit Rafet Karacan Bulvarı’nda da tramvay alt yapı çalışmasına başlandı.

ESNAFIMIZI MAĞDUR ETMEMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Tramvay projesi kapsamında Mehmet Ali Paşa kesiminde 28 Mart Pazartesi günü itibariyle alt yapı deplase çalışmalarına başlandığını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Mustafa Altay, yol üzerindeki tramvay hattının altında kalacak alt yapıların hat altından kaldırılıp, taşınarak yeni alt yapı yapıldığını belirtti. ‘’Sıfırdan yeni alt yapı yapıyoruz’’ diyen Altay, “Vatandaşımız ve esnafımızın mağdur olmaması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

PROJE ARALIKSIZ İLERLİYOR

Kocaeli’ni hafif raylı sistemle tanıştıracak olan Akçaray tramvay projesinde İzmit Şehirlerarası Terminali’nin yanındaki alanda şantiye kurulmuş, ardından Yahya Kaptan’da alt yapı deplase çalışmalarına başlanmıştı. Alt yapıdaki deplase işinin tamamlanmasının ardından mart ayının başlarında tramvayın raylarının döşenmesine geçilmişti.

YAHYA KAPTAN’DA RAYLAR DÖŞENİYOR

Yahya Kaptan’da tramvayın geçeceği sokaklarda rayların döşenmesi devam ederken, projenin diğer kısımlarındaki alt yapı çalışmalarına geçildi. Program dahilinde Gazi Mustafa Kemal Bulvarı ile Doğu Kışla Parkı arasındaki bölümde alt yapıya kazma vuruldu.

GAZİ MUSTAFA KEMAL BULVARI

20 metre yol genişliği olan Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nın üzerinde Dönmez Sokak ile Gülistan Sokak kesişiminden başlayan alt yapı çalışmaları Çancı Sokak ile Şölen Sokak kesişimine kadar devam edecek. Yaklaşık 300 metrelik yolda alt yapı deplase, hat kazısı, hat dolgu işleri ve üst yapı imalatları yapılacak. Kavaklar Caddesi ile Adnan Menderes Bulvarı arasında kalan 200 metrelik kısımda da çalışmalar başladı.

ŞEHİT RAFET KARACAN BULVARI

Tramvay güzergahı üzerinde yer alan Şehit Rafet Karacan Bulvarı üzerindeki Köse Sokak ile Anıtpark arasında kalan kısımdaki alt yapı çalışmaları da diğer kısımlarla eş zamanlı olarak start aldı. 395 metre uzunluğunda ve 22 metre genişliğindeki yolda yine alt yapı deplase, hat kazısı, hat dolgu işleri ve üst yapı imalatları yapılacak. Ulaşım Daire Başkanı Mustafa Altay da, çalışmaların ilk gününde yerinde inceleme yaptı.

IMG_0030 IMG_0042 IMG_0060 IMG_0083 IMG_0006ESNAF BİLGİLENDİRİLMİŞTİ

Proje kapsamında Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda çalışmalar başlamadan önce Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, düzenlenen her iki ayrı toplantıda bölge esnafıyla bir araya geldi. Genel Sekreter Büyükakın, bölge esnafına yapılacak çalışmayla ilgili bilgi verdi ve esnafın önerilerini dinledi. Ayrıca Ulaşım Daire Başkanlığı Raylı Sistemler Şube Müdürlüğü ile ilgili birimlerden gelen görevliler, cadde boyunca tüm esnafı dolaştı ve özel durumları olan iş yerleriyle ilgili alternatifler geliştirdi.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.