DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli 28°C
Parçalı Bulutlu

Helal Gıda ve Sağlıklı Yaşam Paneli” ne yoğun ilgi

Helal Gıda ve Sağlıklı Yaşam Paneli” ne yoğun ilgi

Helal gıda ve sağlıklı yaşam panelinde az bilinen gerçekler gün yüzüne çıkartıldı

Kocaeli Bilim Kültür ve Sanat Derneği’nin Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği Helal Gıda ve Sağlıklı Yaşam Paneli’nde gıda ve sağlık konularında bilinmesi ve yapılması gerekenler hakkında uzman akademisyenler açıklamalarda bulundu. Panele katılımcılar büyük ilgi gösterdi.

LEYLA ATAKAN KÜLTÜR MERKEZİ’NDE

Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen panele Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcıları Dr. Hasan Aydınlık, Feyzullah Okumuş, Genel Sekreter Danışmanı Dr. Osman Poyraz,Bilim Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Recep Özcan, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Şenol Ergüney ve çok sayıda vatandaş katıldı. Panelin oturum başkanlığını ise Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Mustafa Altındİş yaptı.

MUTFAK HİJYENİ ÖNEMLİ

İlk sunumu Doç. Dr. Ertuğrul Güçlü “Temiz Beslenmeden Ne Anlıyoruz” konusu ile sundu. Güçlü, “Gıda ve Hijyen” başlığı altında katılımcılara önemli bilgiler verdi. Gıdaları kirleten unsurları dile getiren Güçlü, mutfak hijyeninin önemine değinerek temizlik süngeri gibi sık kullanılan eşyaların çok fazla mikrop barındırdığının altını çizdi. Güçlü gıda zehirlenmeleri ve korunma yollarından bahsederek güvenli gıdaya ulaşmak için neler yapılması gerektiğini hakkında bilgiler verdi.

GIDALARIN KİŞİLİĞE ETKİSİ

Yrd. Doç. Dr. Hayrullah Yazar’ın “Gıdalar Kimyamızı Bozar mı?” sunumunda ise insan biyokimyasından yola çıkılarak beslenme faaliyeti konusu anlatıldı. Yrd. Doç. Dr. Yazar, aldığımız gıdaların direk kişiliği de etkilediğini aktardı. Doğal ve fıtrata uygun beslenmenin önemine değinen Yazar, fiziksel aktivite ve beslenme ilişkisini katılımcılara aktardı.

 

GIDALAR VE KANSER İLİŞKİSİ

“Gıda Kanserin Neresinde?” konulu sunumunda Prof. Dr. Mustafa Kösem ise kanserin sıklığındaki artış ve buna yol açan nedenler hakkında bilgiler verdi. Prof. Dr. Kösem kanser gelişiminde gıdaların önemli rol oynadığına vurgu yaparak üretimden tüketime kadar ki aşamalarda gıdaların nasıl kanserojen özellikler kazanabildiği belirtti. Kösem, ayrıca yanlış beslenmenin kansere yol açıcı etkileri ve kanserden koruyucu beslenmenin önemine temas etti.

39f39aad-b8cc-44b8-bc84-a00a1c3a3ff7 778f447b-2243-4a34-96a7-d88302d03d1a abe83cd4-7af5-464e-b239-83d7d3959d09 0d18ca34-c279-46f3-8848-4f49f85c9553KURAN IŞIĞINDA BESLENME NASIL OLUR

İlahiyatçı ve eğitimci, İrfan Aydemir ise “Kur’an Işığında, Beslenmenin İnsan Davranışlarına Etkisi” konulu sunum gerçekleştirdi. İslam, gıda ve insan” başlıklı konuşmasında, helâl ve temiz olanla beslenmenin insana olumlu etkiler sunacağı bilgisi verildi. Aydemir,  Akıl, beden, ruh ve nesil sağlığının korunması için de bu konuya önem gösterilmesi gerektiğini ifade etti. Panelin son bölümünde is katılımcılardan gelen sorular cevaplandırıldı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.