DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Hürriyet iktidarı uyardı “Bu işçiye dokunma”

Hürriyet iktidarı uyardı “Bu işçiye dokunma”

SCA EYLEM (1) SCA EYLEM (2) SCA EYLEM (3) SCA EYLEM (4)

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde grevlerinin 68. gününde olan SCA Yıldız işçisinin yürüyüşünde konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet iktidara seslendi, “. Bu işçiye dokunma ve sömürü düzeninden vazgeç”

Gebze’de bulunan SCA Yıldız Fabrikası işçileri fabrikada başlattıkları grevin 68. gününde Gebze Kent Meydanı’nda toplanarak sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. CHP Gebze Örgütü ve Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet de grevde olan SCA işçisine desteklerini sunmak üzere eyleme katıldı.

“KÖLELİKLE MÜCADELE EDİYORUZ”

SCA Yıldız Fabrikası işçilerinin Gebze ilçe merkezinde düzenlediği yürüyüşe Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, TÜMKA- İş Genel Başkanı İlhan Özel, CHP Gebze ilçe Kadın Kolları Başkanı Arzu Çakmak Pehlevan, ilçe Gençlik Kolları Başkanı Esener Eşsiz ve çok sayıda STK da destek verdi. SCA işçisine destek vermek üzere yürüyüşe katılan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, ““SCA işçisi emeği, ekmeği, alın teri için onuruyla mücadelesini devam ettiriyor. Bu mücadelenizin başarıya ulaşmasını temenni ediyorum. Mücadelenize sadece bir siyasetçi olarak değil, aynı zamanda bir işçi çocuğu olarak da destek veriyorum. Cumhuriyet Partisi’nin tüm örgütleriyle yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Ancak çok daha kötü günler geliyor. Mecliste kölelik yasasıyla mücadele ediyoruz. O yasayı alelacele çıkarmaya çalışan iktidar, bunu başardığı takdirde, mücadele etmek için elimizde hiçbir şey kalmayacak” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.