DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

İNSANLARI ÖLDÜR SONRA TAZİYE MESAJI VER

Dünyadaki bütün terör örgütleri emperyalist güçlerin taşeronluğunu yapar. PKK, PYD, YPG, İŞİD gibi kanlı terör örgütleri kendi kendilerine kurulmadı. Amaçları üst akılın dediğini yaparak, dünyayı kana bulamak ve hizmet ettikleri efendilerine kar sağlamaktır. Ankara’da Bölücü terörün son katliamından sonra Rusya ve Batılı güçlerin taziye mesajları yayınlamasını inandırıcı bulmuyorum. Rusya Devlet Başkanı Putin’in Türk Halkıyla birlikte yastayım sözleri hiçte kabul görecek bir açıklama değil. Kanlı terör örgütlerini besleyen bunlar, silah veren bunlar, e doğal olarak kuranlar da onlar olduğuna göre “biz üzgünüz” demeleri milletimiz üzerinde sinir bozucu bir etki yaratıyor. Terörün çirkin yüzü Ankara’da onlarca masum vatandaşın canına mal oluyor. Yüzün üzerinde yaralımız var ve ne yazık ki bizi bu kalleşler bir kez daha kalbimizden vurdular. Hiç kimsenin ve özellikle kanlı terör örgütlerini taşeron kullanan emperyalist güçlerin bir neticeye varmaları mümkün değil. Büyük devletlerle savaşmak kolay değildir. Hele hele o devletin adı Türkiye Cumhuriyeti ise başa çıkmak hiç mümkün değil. Eninde sonunda üst akıl dahi olmak üzere hepsi kahrolacaklarını biliyorlar. Biz bu topraklara vatan dedik, yüce milletimizin bir çakıl taşını dahi feda etmeyeceği Misak-ı Milli sınırları içerisinde Akif’in dediği gibi: Bu ocak tütecek, bu sancak ve ay yıldızlı bayrak gönderden hiç bir zaman inmeyeceği gibi ezan sesleri de minarelerden hiç susmayacak, mübarek günlerde camilerin mahyalarından hoş geldin Ramazan sözlerini nurlu bir şekilde aydınlatmaya devam edeceğiz.

BİLEK VE YÜREK GÜCÜ

Biz hayatımız boyunca, tarih boyunca haksız bir galibiyetin mümessili olmadık. Bu topraklarda var oluş mücadelemiz her zaman haklı bir sebebe dayanmıştır. Bize saldıranlar ki 18 Mart’ta Çanakkale Zaferini kutlayacağız haksız bir galibiyetin varoluş nedeni olmaya çalışmışlardır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Sakarya Meydan Muharebesinde “İlk hedefiniz Akdeniz’dir ileri!” sözüyle birlikte ecdat düşmanı İzmir’de denize dökmüştür. Hem bileği güçlü hem yüreği güçlü olan bir büyük milleti yüzyıllardır çeşitli entrikalarla bu topraklardan çıkarma hayali kuranların heveslerinin her defasında şanlı zaferlerimizle kursaklarında kaldığı da malumdu. Haminnemin dediği gibi “Su uyur düşman uyumaz” biz bunun bilincindeyiz. Kimi zaman o suyu bulandırmaya çalışırlar, kimi zaman da bir bardak suda fırtına koparmanın hesabını yaparlar. Yüce Türk milleti o nedenle çok ağır bedeller ödemiştir. Şehitler vermiştir. Bu topraklar her karışıyla şehit kanlarıyla sulanırken, Kara Fatmalar, Ali Çavuşlar, Nene Hatunlar, Seyit Onbaşılar omuz omuza savaşarak tüm dünyaya bir Türk bin düşmana bedeldir sözünün de yaratıcısı olmuşlardır. Eğer yürek tertemiz ise, o bilek bükülmez. İçimizde satılık ne kadar hain bulursanız bulun bu topraklarda onların borusu ötmez. Bilmem anlatabildim mi?

SPORDA YORUM YAPILMADI

Naklen yayınlanan gündüz maçları sonrasında daha Ankara katliamı ve vahşeti gerçekleşmediği için maç sonrası futbol yorumları yapılmıştı. Ancak daha sonra yorum  sözün bittiği yer denilerek acılar yüreklerde hissedilerek yapılmadı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor PRİA’nın Kayseri Maçı sonrasında yüzünün halinden yüreğinin çektiği derin acı ve üzüntü hepimizin belleklerinde yer aldı. Sadece olaydan duyduğu derin üzüntüyü ifade ederek herhangi bir yorumda bulunmadan basın toplantısı odasını terk etti. Ardından diğerleri geldi, öyle ya böylesine acı ve elem dolu bir günde galip gelsen ne olur, mağlup olsan ne yazar. Futbolun konuşulacak neyi var ki? Çıkan yorumcular neyi anlatacak, hangi pozisyonlar üzerine fikirlerin söyleyeceklerdi ki? Galip gelinen maçlarda hangi futbolcu attığı golün sevincini kamuoyuyla paylaşacaktı ki? Ne diyeceklerdi? Bakın, kalleş terör iki saat önce Ankara’da Gençler Birliğiyle berabere kalan Galatasaray’ın gol umudu, Umut Bulut’un da babasını vurdu. Velev ki o amaçta Galatasaray galip gelsin umut buluta yirmi tane gol atsaydı, ne söyleyecek ne anlatacaktı ki? Milyonları kardeşlik duygusuyla birbirine bağlayan spordur. Türkiye’nin neresinde olursa olsun hangi müsabaka oynanırsa oynansın, kimse ne oynadığından zevk aldı, ne galibiyete sevindi, ne de mağlubiyete üzüldü.

ESMA-ÜL HÜSNA

EL-AFUVV: Kullarının günahlarını silen, affedendir. (Her kim düşmanın sıkıntısında sabredemezse bu ismi zikreder. Her kime şeytan vesvese verse bu ismi sürekli okursa Allah onu vesveseden emin kılar.)

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.