DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Okul çağı çocukları renkli beslenmeli

Okul çağı çocukları renkli beslenmeli

Okul çağı çocukları renkli beslenmeli

Aile Konak Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Kübra İşeri, okul çağı çocuklarını düzenli ve dengeli beslenme konusunda bilgilendirme amaçlı TED Koleji’nde seminer verdi

Aile Konak Hastanesi farklı platformlarda düzenlediği seminerlerine okul çağı çocuklarını da dahil ederek, sağlık konusunda bilinçlendirmeye devam ediyor. Aile Konak Hastanesi Beslenme ve Diyet uzmanı Kübra İŞERİ, TED Koleji’nde verdiği seminerde, anaokulu ve ilköğretim öğrencilerine dengeli ve düzenli beslenme konularında bilgiler verdi. Anaokulu ve ilköğretim çağı öğrencilerine yönelik iki otorumda gerçekleştirilen seminerde, öncelikli olarak anaokulu çağındaki çocukların kahvaltı düzeni, yeterli su tüketimleri üzerinde duruldu.

Renkli beslenmeye ağırlık verin

TED Koleji öğrencilerinin anaokulu bölümünde gerçekleştirilen ilk oturumda konuşan Diyetisyen Kübra İşeri, anaokulu çağı çocuklarının beslenmesinde renkli beslenmenin önemine dikkat çekerek, renkli sebze ve meyvelerin beslenmenin temel taşları olduğunun altını çizdi. Hazır paketlenmiş gıdalardan uzak durularak, ev yapımı yemek ve gıdaların tüketilmesi gerektiğini ifade eden İşeri, sabah kahvaltılarında mutlaka yumurta tüketilmesini, beyin gelişimi için kuruyemişlerden cevizin eksik edilmemesini tavsiye etti.

Fast Food tüketimini sınırlandırın

TED Koleji’nde verilen Beslenme ve Diyet konulu seminerin ikinci oturumu ilköğretim öğrencileriyle devam etti. İlköğretim öğrencilerinin fast food konusundaki sorularını yanıtlayan Kübra İŞERİ, beslenmede en önemli düşmanlarımızdan biri olan Fast Food’ları ayda bir ile sınırlandırmak gerektiğini belirtti. Ayrıca ilköğretim ve sonrası yaş grubunda gazlı içecek tüketiminin de çok fazla olduğunun altını çizerek, taze sıkılmış meyve suları ve özellikle günlük su ihtiyacının gerekli düzeyde olmasının önemine değindi.

 

DSC_4027 DSC_4031 DSC_4073

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.